marți, 16 iunie 2009

O întrebare

Isterie pe televiziunile de ştiri: îl lasă Camera Deputaţilor fără "imunitate" pe Năstase sau nu? Am pus imunitate între ghilimele, pentru că totul a devenit o farsă sinistră. Năstase a mai fost cercetat şi trimis în judecată pentru fix aceleaşi acuzaţii. S-au şi judecat o perioadă dosarele Tamara şi "termopanele". A intervenit CCR. Mă rog, cunoaşteţi povestea.
Acum vine madam Kovesi şi cere Parlamentului să refacă un vot, pentru că s-a schimbat procedura de vot. Este o tâmpenie monumentală, care anulează esenţa parlamentarismului: autoritatea lucrului votat. Ca şi autoritatea lucrului judecat, de altminteri. E ca şi când ai vrea să revotezi toate legile ori de câte ori se schimbă majoritatea parlamentară. Suntem în plin absurd.
Trecem: în fond, cu sau fără votul de azi, problemele din Justiţie sunt tot alea, şi Raportul CE tot jalnic, pentru noi. Dar Băsescu face acum curăţenie printre posibilii contracandidaţi: l-a muşcat de cur pe Isărescu, duminică, în guvern, cu televiziunile în păr, a pus tunurile oficioaselor pe Oprescu, preventiv, Duda a ieşit din peisaj, iar Antonescu se scoate singur. Se teme că PSD l-ar putea nominaliza brusc pe Năstase, în locul lui Geoană, după modelul patentat tot de Băsescu. Şi, cum am mai scris, singurul care are chef să se bată cu Băsescu este AN. Aşa că a reînceput circul.
Numai că pe fondul isteriei generale au scăpat atenţiei nişte fapte ale Iubitului Conducător. care mă obligă să întreb: legea permite să faci ce vrei cu banii strânşi pentru o campanie electorală? Pentru că lui Băsescu i-au rămas destui bani de la Referendum, şi cu ei a construit o casă pentru nişte sinistraţi. Bun: gestul e nobil. Dar e şi legal? Adică poţi face orice cu banii din astfel de conturi? Te poţi duce şi la curve? Mişto!
Sigur, pe madam Kovesi astfel de lucruri n-o interesează. E evident de ce e atât de discretă în cazul de faţă: cine ştie peste ce mai dă în conturile Marelui Timonier!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vai de mine si de mine, ce ingrijorat sunt!
Un mafiot il prigoneste pe alt mafiot!
Asta e grija mea cea mai mare in acest moment!

Béranger spunea...

Fireşte, în ţara asta nu s-a furat cu zecile de milioane de $/€, în ţara asta nu s-au falimentat fabrici şi nu s-au luat comisioane grase, în ţara asta cei mai mari infractori sunt unii presupuşi că au fost cadorisiţi cu niscai termopane, alţii prinşi cu pastrama în portbagaj...

Ce jenă de ţară. Iar madam Chioveşi nu poate să-şi facă dracului meseria fără să lingă bucile lui Băse?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...