marți, 9 iunie 2009

Logică de Flutur

Nu l-am înghiţit niciodată pe Gheorghe Flutur. Ca politician. Restul nu mă interesează şi nici n-are relevanţă. Pentru că în calitate de politician o să şi-o ia de la mine. Slugărnicia acestui limbric politic a atins cote inimaginabile până şi pe vremea lui Ceaşcă. N-am văzut oi folosite în întreţinerea cultului personalităţii lui Ceaşcă, Flutur a găsit o cale să le folosească pentru slava Marelui Cârmaci. Nu mai pomenesc de scena aia mizerabilă a sosirii lui Flutur cu lămpaşul luminii sfinte de la Ierusalim.
Acest limbric este vârât până peste cap în mafia pădurilor din Bucovina. De fapt, el este definiţia acestei mafii. Dar ce, are ochi pentru el Danel Morar?
Acum văd că se pune mai presus de lege şi de Constituţie şi decide el cine învinge în alegeri şi cine nu. A inventat un nou criteriu: numărul de judeţe în care PD-L plus EBA au învins. Ceea ce ne duce cu gândul la principiul după care dacă ai suficiente date statistice, poţi demonstra ORICE. Numai că acum NU e cazul.
În cazul alegerilor europene România formează o singură circumscripţie electorală. Nu judeţul, nu comuna, nu sectorul, nu cartierul. Conform legii, participă la alegeri, cu liste, partide sau alianţe de partide, şi candidaţi independenţi. NU există posibilitatea formării unei alianţe între un partid şi un independent, pentru că ar fi un nonsens.
Că acum Flutur prinde muşte e fix treaba lui. Dar există în ţara asta şi o Autoritate Electorală Permanentă, şi o Curte Constituţională, care ar trebui să pună capăt acestei discuţii penibile, ce dovedeşte, dacă mai era nevoie, cât de jos au ajuns cei mai mulţi politicieni.
PS: Tapalabă are pe HotNews un comentariu sarcastic la adresa Elenei Băsescu, şi-i inventează un sinonim: Nicuşoara, cu trimitere la Nicu Ceauşescu. Bă, labă tristă! O fi sărit Nicu Ceauşescu peste cal la câte-un chef. Dar avea studii de calitate, şi făcea politică la categoria profesionişti, nu la categoria amatori penibili, ca EBA. Şi dacă vrei să-ţi încerci caninii pe curul cuiva, fă-o cu tăticul ei. Sau nu-ţi dă mâna?

Un comentariu:

N. Raducanu spunea...

Daca lasam deoparte comparatia dintre Elena B. si Nicusor C. (desi e imposibil de imaginat ca Nicu Ceausescu sa fi facut cariera politica cunoscuta fara cultul personalitatii desantat al parintilor sai), articolul lui Tapalaga e excelent. Si mai ales sublinierea apasata ca in el e vizata mai putin aceasta domnisoara, cat intreg sistemul basescian, care compromite tara. Am consumat o gramada de timp citind mai toate comentariile la acest articol si am descoperit cu satisfactie ca aceasta josnica manipulare electorala le-a deschis intr-un tarziu ochii la multi aderenti ai PD-L, ce il divinizau pana acum pe Basescu si care acum se jura ca nu-l vor mai vota presedinte al tarii pe urmatorii 5 ani.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...