joi, 4 decembrie 2008

Un pui, un cal
E "formula" amestecului Salamului de Sibiu, se pare! Nu are legătură cu filmuleţele de mai jos. Dar cum simt că decizia privitoare la dotarea aviaţiei militare române cu un nou avion de vânătoare s-a luat, şi acel avion va fi F 16 la mâna a doua, e bine de văzut peste ce "cal" ar putea da "puiul" nostru în caz de Doamne-Doamne.
Avem prostul obicei de a ne subestima adversarii, iar când este vorba de ruşi, îi dispreţuim de-a binelea. Ce vedeţi mai jos ar trebui să ne dea de gândit. La modul cel mai serios!

4 comentarii:

Dan Selaru spunea...

La aerodinamica bat rusii tot, cu electronica o duc mai prost. Intr-un dog fight, daca se ajunge pana acolo, americanii sau europenii n-au sanse. Dar e greu sa se ajunga.

Anonim spunea...

Nu o duc prost nici cu electronica acum, cel puţin în domenii precum aeronautica. Pur şi simplu au o altă logică în legătură cu introducerea ei pe câmpul de luptă. Unde trebuie, fac joc egal cu toţi.
Pe măsură ce vor trece la armata de profesionişti, lucrurile se vor schimba dramatic şi în acest domeniu. Au cu cine, au şi cu ce.

Anonim spunea...

In realitate avioanele rusesti nu au mai castigat de foarte multi ani vreo confruntare directa cu avioanele americane, indiferent cine le pilota pe unele sau pe celelalte.

Dar, chiar daca ar fi invers tot nu conteaza. Alegerea se va face politic, asa cum se intampla din totdeauna si se va intimpla intotdeauna in orice mare tranzactie internationala de armament oriunde in lume.

Anonim spunea...

completare la confucius: shansele sa ramii fara piese de schimb de la rusi sint mai mari decit de la oricare din aliatii americanilor.
oricum f16-le nu e chiar prost. doar ca e alta clasa: lightweight fighter. Suhoi-ul e un "heavy class, long-range, multi-role, air superiority fighter and strike fighter"
E ca si cum compari boxeri de categorii diferite.

In plus, acum 20+ ani circula in cercurile aero de la noi un banc: cica ceausescu a vrut sa cumpere su-27-uri si l-au intrebat militarii: "bun, il cumparam, da' carei tari (vecine si pretine) ii violam spatiul aerian zilnic atunci cind decoleaza?"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...