luni, 22 decembrie 2008

Cretinii Români din Presă
Victor Roncea, un extremist de dreapta, care ar fi făcut carieră la "Sfarmă Piatră" şi care ascultă înainte de culcare "Patria şi Căpitanul", se apucă să bage Clubul Român de Presă într-un scandal care spune multe despre valorile presei post-decembriste. Tembelul se duce la Secţia 1 de Poliţie, unde a fost amendat individul care a tulburat liniştea publică la un moment comemorativ dedicat Revoluţiei Române, şi-i înmânează premiul pe care i l-a dat Clubul Român de Presă pentru "Cel mai bun editorialist!"
Să ne înţelegem bine: presa trebuie să reflecte realitatea, s-o comenteze, să se raporteze critic la ea. Dar fără să încalce valorile democraţiei. Nu poţi face elogiul violenţei, doar pentru că victimele ei nu-ţi sunt simpatice ţie, jurnalist. Asta te pune în afara breslei.
Dacă are vreun Dumnezeu, şi dacă îşi înţelege misiunea în spaţiul public, Clubul Român de Presă ar trebui să-i retragă titlul lui Roncea. Pentru încurajarea violenţei în societate. Dar nu o va face. Pentru că nu e o instituţie, ci o bisericuţă, ca mai toate instituţiile româneşti, care funcţionează după principiul: "eu scarpin pe burtă măgarul tău, tu scarpini pe burtă măgarul meu!"
Cât despre "jurnaliştii" de la Ziare.com, ce dracu poţi spune, când citeşti una în titlu, şi alta în articol? Cum e turcu, şi pistolul! La aşa Club al Presei, aşa jurnalişti!

3 comentarii:

N. Raducanu spunea...

Da, Victor Roncea este cu adevarat cel mai de dreapta extremist din presa romana, depasindu-l cu putin pe Tr. Ungureanu (care declara in editorialul sau de ieri ca visul lui e distrugerea PSD, adica eliminarea brumei de stanga din spectrul politic romanesc, ca ideal al democratiei). Victor Roncea este atat de imbracat in camasa verde cand isi scrie articolele, incat a inteles inca de anul trecut ca Basescu trebuie sa devina idolul celor de aceiasi simtire, intrand pentru asta chiar intr-un mic conflict cu directorul ziarului ZIUA, S.R.Stanescu (de dreapta si el, dar - din motive personale - cam anti-basescian). Citesc din cand in cand editorialele lui Roncea, asteptand - dupa demascarea sistematica a planurilor Moscovei si dupa proslavirea ortodoxismului - ceva antisemitism, ceva elogiere a rasei ariene, reabilitarea Garzii de fier si a Legiunii, virtutile misticismului etc., pentru repunerea pe piedestal a ideologiei Capitanului. Ar fi o gresala daca Roncea si camarazii sai ar fi priviti drept cretini. Ei sunt mult mai periculosi. Si nu sunt putini...

Anonim spunea...

Extremistii de dreapta gen Roncea sunt alimentati si din exterior. Vezi Consiliul Mondial Roman (CMR) avizi sprijinitori ai lui Basescu si a ideilor extremei drepte (prin membri sai, nu prin pozitii formale).

Anonim spunea...

Totusi, in delirurile sale, Roncea mai scrie si lucruri bune: demascarea lui Liiceanu, de exemplu.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...