joi, 4 decembrie 2008

Aşa grăit-a Băsescu!
Ceauşescu vă satisface criteriile, domnule Preşedinte?
Bla! Bla! Bla! Aproape o juma' de oră de banalităţi de se scorojeau pereţii, vorba lui Mircea Badea, pentru a ascunde o ameninţare: băi, nu doar numirea premierului stă în pixul meu, ci şi aceea a miniştrilor! Voi aţi uitat de Norica Nicolai?! Ia vedeţi! Căutaţi-i la dosarele profesionale, înainte de a-i propune!
Ceea ce este o nouă mizerie, un nou motiv de scandal. În inconfundabilul stil Băse, care devine astfel un clasic în viaţă...
PS. Cine-l crede pe Băsescu, atunci când spune că nici nu se gândeşte la candidatura lui de anul viitor când va numi premierul? Ăsta e singurul lui criteriu!

4 comentarii:

Anonim spunea...

PS Aici e nenorocirea. Mai sunt mulţi care îl cred.

Anonim spunea...

Daca art.85 alin 2 din Constitutie a fost interpretat de Curtea Constitutionala in sensul dorit de presedinte, acordandu-i drept de veto asupra numirii unui ministru in caz de remaniere sau de vacantare a postului, la alin 1 nu mai sunt posibile asemenea interpretari:
"Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament" deci indeplineste doar o formalitate, Parlamentul avand decizia.

Cu ceva timp in urma spuneam ca jucatorul va face orice pentru a obtine cel de-al doilea mandat. Mai spuneam ca tacerea lui nu insemna decat incercarea de a minimiza pierderile. Azi a iesit la rampa, in stilul sau inconfundabil, aruncand fumigene si incercand sa abata atentia spre alte asa-zise probleme (competentele ministrilor noului Guvern). A inceput campania!

Anonim spunea...

Pacos, era evident că vrea să aibă un drept de amestec în treburile Guvernului. Dacă premierul va fi de la PD-L(şi VA FI!) atuci lista miniştrilor va fi aprobată la Cotroceni. Vin vremuri grele!

Anonim spunea...

Supun atentiei dumneavoastra un scenariu: se desemeaza un candidat la functia de prim ministru (de la PD-L). Acesta nu trece de Parlament. Urmeaza o noua desemnare, tot un agreat al jucatorului. Acesta primeste votul de incredere al Parlamentului dar, fatalitate, la numai 3 luni de la acest vot, pica printr-o motiune de cenzura. Urmeaza iar o desemnare, care va pica la vot in Parlament. Si o noua desemnare care va trece, urmand ca dupa alte 2 luni sa pice din nou, urmare a unei noi motiuni de cenzura.
Parlamentul nu poate fi dizolvat si nici nu vom avea un guvern pro-jucator.
In situatia in care PD-L va fi singur la guvernare (cu UDMR, minoritati si alti "defectori"), cam asta cred ca va fi calea. Simpla, eficienta si fara spaima de alegeri anticipate.

Va reamintesc: e doar un scenariu, care respecta prevederile Constitutiei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...