Aşa grăit-a Băsescu!
Ceauşescu vă satisface criteriile, domnule Preşedinte?
Bla! Bla! Bla! Aproape o juma' de oră de banalităţi de se scorojeau pereţii, vorba lui Mircea Badea, pentru a ascunde o ameninţare: băi, nu doar numirea premierului stă în pixul meu, ci şi aceea a miniştrilor! Voi aţi uitat de Norica Nicolai?! Ia vedeţi! Căutaţi-i la dosarele profesionale, înainte de a-i propune!
Ceea ce este o nouă mizerie, un nou motiv de scandal. În inconfundabilul stil Băse, care devine astfel un clasic în viaţă...
PS. Cine-l crede pe Băsescu, atunci când spune că nici nu se gândeşte la candidatura lui de anul viitor când va numi premierul? Ăsta e singurul lui criteriu!
4 comentarii:
PS Aici e nenorocirea. Mai sunt mulţi care îl cred.
Daca art.85 alin 2 din Constitutie a fost interpretat de Curtea Constitutionala in sensul dorit de presedinte, acordandu-i drept de veto asupra numirii unui ministru in caz de remaniere sau de vacantare a postului, la alin 1 nu mai sunt posibile asemenea interpretari:
"Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament" deci indeplineste doar o formalitate, Parlamentul avand decizia.
Cu ceva timp in urma spuneam ca jucatorul va face orice pentru a obtine cel de-al doilea mandat. Mai spuneam ca tacerea lui nu insemna decat incercarea de a minimiza pierderile. Azi a iesit la rampa, in stilul sau inconfundabil, aruncand fumigene si incercand sa abata atentia spre alte asa-zise probleme (competentele ministrilor noului Guvern). A inceput campania!
Pacos, era evident că vrea să aibă un drept de amestec în treburile Guvernului. Dacă premierul va fi de la PD-L(şi VA FI!) atuci lista miniştrilor va fi aprobată la Cotroceni. Vin vremuri grele!
Supun atentiei dumneavoastra un scenariu: se desemeaza un candidat la functia de prim ministru (de la PD-L). Acesta nu trece de Parlament. Urmeaza o noua desemnare, tot un agreat al jucatorului. Acesta primeste votul de incredere al Parlamentului dar, fatalitate, la numai 3 luni de la acest vot, pica printr-o motiune de cenzura. Urmeaza iar o desemnare, care va pica la vot in Parlament. Si o noua desemnare care va trece, urmand ca dupa alte 2 luni sa pice din nou, urmare a unei noi motiuni de cenzura.
Parlamentul nu poate fi dizolvat si nici nu vom avea un guvern pro-jucator.
In situatia in care PD-L va fi singur la guvernare (cu UDMR, minoritati si alti "defectori"), cam asta cred ca va fi calea. Simpla, eficienta si fara spaima de alegeri anticipate.
Va reamintesc: e doar un scenariu, care respecta prevederile Constitutiei.
Trimiteți un comentariu