sâmbătă, 13 decembrie 2008

Scandalul taxei auto
Mare miting mare în Piaţa Victoriei. Neatorizat, că doar suntem în România, unde fiecare face fix ce-l taie capul, când îl taie capul. Cu BMW şi Merţane second hand, mutre de interlopi şi jandarmi cu priviri "tandre", care abia aşteaptă un motiv să facă încălzirea cu bastonul din dotare. Sigur, printre mitingişti sunt şi oameni de bună credinţă, care au luat plasă cu această mărire de taxe. Dar măsura guvernului are, printre alte efecte, şi pe acesta: scoate la iveală dimensiunea traficului cu maşini second hand şi mai ales pe aceea a evaziunii fiscale.
Flăcăii ăia care protestează şi care, mai nou, blochează drumul spre Vama Borş, sunt furnicuţele unui vast trafic cu maşini second hand, ei sunt permanent pe drum. Aş vrea să ştiu(măcar eu, că Poliţia şi Garda Financiară sunt prin statut instituţii discrete!) câte maşini au adus şi au vândut până acum indivizii ăia cu mutre şi apucături de interlopi, care urlau ca apucaţii prin Piaţa Victoriei. Pe unii probabil că i-a apucat noua taxă cu un stoc de maşini în bătătură, de aia sunt atât de furioşi. Dar nu e cazul: nu plătesc TVA, nici alte taxe şi impozite, ei fac concurenţă neloială importatorilor şi vânzătorilor organizaţi de maşini second hand, care sunt cam pe dric.
Poate că aşa se va pune ordine şi în acest domeniu, pentru că una este să mă duc eu să-mi iau o maşină de acest tip din străinătate, şi alta e acest trafic ilegal, care aduce prejudicii şi statului, şi cumpărătorilor, care nu primesc nici garanţie, cum ar primi de la o firmă autorizată, şi nici nu au un istoric al maşinii.
Cei care şi-au cumpărat maşini second hand pentru ei nu sunt acum în stradă. Ei şi-au rezolvat treburile fără scandal. Scandalagii sunt cei care şi-au făcut meserie din acest comerţ la negru. De ce mi-ar fi milă de ei? Dacă e să mă preocupe soarta cuiva, în această afacere a taxei auto, atunci este vorba despre muncitorii din industria auto şi din industriile conexe ei. Care fac şi export, care plătesc şi taxe şi impozite. Bişniţarii să mă scutească de mutrele lor şi de scandalul ăsta, peste care toarnă gaz nişte televiziuni cretine, ce întreţin, adesea interesat, o adevărată isterie pe marginea taxei auto.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...