marți, 30 decembrie 2008

Unchiul Sam îşi lustruieşte ciubotele
Chestia asta sigur o să-i facă plăcere(vorba vine!) lui Mordechai, care tot atrăgea atenţia asupra unor ştiri "concordante", ce lasă să se întrevadă o evoluţie a gândirii politice şi militare americane, anume aceea a acceptării ideii legitimităţii intervenţiei armatei în rezolvarea unor crize interne. Acum pretextul este "criza economică", dar se poate condimenta şi cu un praf, două de "terorism", ca pilula să poată fi înghiţită mai uşor de bizonii din lumea întreagă.
Raportul profesorului Nathan Freier, de la US Army War College, pică într-un moment interesant, în care surse de la Washington, citate de presa americană, au dezvăluit faptul că Departamentul Apărării a organizat deja o unitate militară, ce are ca misiuni doar intervenţii în interiorul Statelor Unite.
De fapt, ce se ascunde sub imaginea asta de campion al democraţiei, pe care ne-o vinde Unchiul Sam? Ce slăbiciuni structurale, ce primejdii, ce proiecte nedemocratice, ce dorinţe de dominare a lumii şi de acces cu orice preţ la resursele ei?

3 comentarii:

Riddick spunea...

Nimic deosebit, parca sunt si pe Youtube niste postari cu un soldat care dezvaluie ca se antreneaza ,,for home unrest''. ,,Gladio'' a starnit atatea comentarii cand s-a descoperit ca exista , imediat dupa 1990...

Anonim spunea...

Probabil ca se pregatesc sa suprime revoltele care vor aparea pe fondul somajului ridicat si a scaderii nivelului de trai. Anyway urata metoda ...

Alandra spunea...

Va urez un An Nou excelent! Un calduros La Mulţi Ani!

Alandra