marți, 30 decembrie 2008

Reţeta perfectă a eşecului
Chiar nu aveam de gând să scriu despre şedinţa de Guvern de azi. O şedinţă pe cât de inutilă, pe cât de ridicolă. Să fim serioşi! Criza se simte foarte bune, mersi! şi fără glumiţele tembele ale lui Boc!
De când a fost investit, Guvernul ăsta pare o reâncarnare a guvernului Dăscălescu! Că şi ăsta, ca şi ăla, nu are soluţii, şi atunci vine cu populisme ieftine, de genul "secretarii de stat să meargă cu metroul în străinătate!" Pe vremea aia la capitolul "măsuri populiste" intra şi pedeapsa cu moartea. Bine că am desfiinţat pedeapsa cu moartea, că altminteri aveam vreo două-trei la anu'. Aşa, de control!
Ca să nu o lungim prea mult: românii nu au nevoie de showuri politice, ci de o bună guvernare. Mai ales acum, când ne vom confrunta cu efectele modului tembel în care a fost(mai corect spus, n-a fost) gestionată economia în ultimii patru ani. Mă tem că şi acest guvern va fi la fel de tembel în gestionarea economiei, cu singura deosebire că Tăriceanu era tembel în vremuri de creştere economică, şi nu durea aşa de tare tembelismul lui, ăştia sunt tembeli în vremuri de contracţie economică, şi asta o să doară al dracului de tare.
Aşa încât ori tac şi se pun cu burta pe Buget, să scoată unul realist, şi cât mai puţin dureros social, ori o ţin ca gaia maţu' cu măsuri rizibile. Eu pariez pe măsurile rizibile, pentru că nu văd un finanţist decent în guvern, cum nu văd o strategie de surmontare a crizei. Pentru că nu are cine-o face!
Iar cine îşi închipuie că un guvern condus de Stolojan, cu Ionuţ Popescu la Finanţe ar fi fost mai bun, treaba lui! Din păcate, funcţia publică din România, şi includ aici şi politica profesionistă, a pierdut majoritatea oamenilor de valoare, alungaţi de tot felul de veleitari, de salariile de tot rahatul, de dispreţul "societăţii civile", de linşajul mediatic. Locul lor a fost luat de oameni ca Videanu, Udrea şi compania. Iar cei din PSD sunt şi mai şi! Partidul şi-a pierdut raţiunea de a fi, iar guvernarea asta va pune punct existenţei sale.
Anul 2009 va fi unul critic, nu doar pentru că economia va suferi o contracţie dramatică. Ci şi pentru că acest guvern a început prost. Şi orice începe prost, se termină şi mai prost!
Eu, unu', m-am săturat până peste cap de dezmăţul ăsta populist. Şi mai mult ca sigur nu sunt singur. Nu vreau încă patru ani de guvernare la televizor. Nu vreau incoerenţă, măsuri luate pe picior, doar pentru că dau bine la populaţie. Boc trebuie să fie atent: niciun guvern n-a fost primit cu atâta ostilitate precum guvernul condus de el. Asta îl face şi mai vulnerabil. Dar şi mai predispus la supralicitarea discursului şi măsurilor populiste. Adică reţeta perfectă a eşecului.

5 comentarii:

Anonim spunea...

La Multi Ani! si cele mai bune urari pentru 2009!

Anonim spunea...

La multi ani!

Ela Roseni spunea...

off topic:
Cioc-cioc
tot de pe blog!
:)
Gând frumos de Anul Nou/ îmbrăcat de sărbătoare/poposind la fiecare/şi lăsând din el un ou/ de ninsoare-alinare...
Cu drag, Ela-Marinela
LA MULŢI ANI!

Anonim spunea...

Intr-adevar... teleguvernarea risca sa ne... teleporteze in hau... Anuntatele masuri cu strinsul curelei la lefurile si pensiile stabilor de prin ministere si autoritati cred ca sunt doar fumigene. ma indoiesc ca clientela politica se va multumi cu salarii de 1000-2000 de euro. poate pe hirtie, da. ramine de vazut cit de lunga va fi raza de actiune a lui Boc...
cele bune
si
Un An Nou lin si inspirat!
Flavius

Anonim spunea...

Tariceanu si-a pus singur lauri. Indiferent cine ar fi fost la guvernare, economia romaneasca ar fi crescut dupa intrarea Romaniei in UE. Liberalii insa tac chitic despre "succesurile" in agricultura, in dezvoltarea rurala, in infrastuctura sau in dezvoltarea capitalul romanesc. Dupa ce s-a vindut tara la kilogram, nimeni nu si-a pus problema ca Romania nu prea mai are nimic al ei. Iar guvernul asta "alba-neagra" nu prea mai are multe pirghii sa gestioneze o criza economica de amploare. De fapt, agentiile de rating spuneau clar ca Romania are economia cea mai vulnerabila in zona.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...