vineri, 19 septembrie 2008

Ratingul şi gura
Cred că am să adopt poziţia prietenului meu Mordechai şi nu am să dau link către filmuleţul pe care l-a postat Ioşka pe blogul lui. Sigur, este important să ştim cine vor fi aceia care ne cer votul. Dar nu aş merge atât de departe încât să le cer date despre preferinţele lor sexuale. Nu mă interesează acest lucru. Dar aş vrea să ştiu dacă politicianul(candidat sau nu) are capacitatea de a pune interesul public în faţa propriului interes.
Atunci când se lasă dus de val şi pune o partidă de sex în locuri (semi)publice în faţa datoriei, atunci respectivul are o problemă. Şi odată cu el avem şi noi o problemă. Pentru că implicarea lui în scandaluri publice îi reduce politicianului capacitatea de a-mi reprezenta cu demnitate şi eficienţă interesele. Iar aşa ceva devine inacceptabil. Pentru că, putând fi şantajat, este vulnerabil la presiunile unor cercuri de interese nelegitime.
Nu ştiu cine a făcut filmuleţul, dar merită aflat. Pentru că altfel ne vom trezi cu un Parlament în care majoritatea să o facă nu urnele, ci interesele oculte, de tipul celui care a plătit pentru mizeria ce se lăfăie acum pe Internet. Iar Ciutacu, de obicei foarte bine informat, ne asigură că ăsta e doar începutul mizeriilor electorale. Aşa o fi, dar vestea asta ar trebui să ne pună pe gânduri.
Tabloidizarea campaniei electorale este, cred eu, ultimul lucru pe care ni l-am dori. Sunt atâtea teme serioase, care chiar trebuie discutate, mai ales în contextul crizei financiare globale. Şi nu pot fi discutate, pentru că este mult mai interesant pentru rating să vedem cine cui i-o suge şi de ce.
Numai că mai important decât ratingul mediilor de informare este ratingul de ţară, la obţinerea căruia pune determinant umărul politicianul. Deocamdată văd că pune mai mult gura, la propriu şi la figurat. Dar mai mult la propriu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Din mai multe cauze trebuie adoptata pozitia lui Mordechai. Dar aia cu "vot canci". Ca oricum, in astia 16 ani i-am tot rotit. Ba aliante, ba conventii, ba coalitii, ba PSD. Gata. Ajunge.
Vorbiti de teme serioase, grele, ratingul de tara, politicieni responsabili. Teme bune pentru o campanie electorala serioasa, intr-o tara serioasa. Nu in Romania.

Anonim spunea...

Sunt trei interpretari ce pot fi date video-ului lui Ioska :
1) Este o inregistrare veche de 6-7 ani, din cabinetul primarului general al capitalei, inainte ca Elena Udrea sa-si fi vopsit parul in blond;
2) Personajul masculin este Licuriciul cel Mare, iar cel feminin – e insasi Zeus deghizat in femeie;
3) Sarah Palin, geloasa pe Monica Levinski…

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...