luni, 22 septembrie 2008

Prietenii duşmanilor noştri
Scârboşenia presei româneşti devine tot mai greu de suportat. Iar vârf de lance este Eol Tv. Ca de obicei, veţi zice. De fapt, la ce să te aştepţi de la tatulicii lui Vântu?
Bun, despre ce este vorba? Câţiva idioţi cu bani, care căutau senzaţii tari prin deşertul egiptean, undeva la graniţa cu Sudanul, au fost răpiţi de nişte beduini aflaţi, la rândul lor, în căutare de ceva bani de buzunar. Se pare că printre idioţi, în afară de italieni şi nemţi, dar şi egipteni, ghizi, şoferi, un ofiţer de grăniceri, s-ar afla şi o româncă. Se pare, pentru că oficial nu se confirmă nimic. Mai mult, dacă este într-adevăr vorba de o româncă, ea nu a cumpărat excursia din România. Ca atare nimeni de la Bucureşti nu avea cum să ştie că ea şi-a cumpărat o excursie în Egipt de pe undeva din lumea asta mare.
Ei bine, fără să mai aştepte să afle despre ce este vorba de fapt, a început obişnuita bălăcăreală a guvernanţilor. Capul răutăţilor? Robert Turcescu, mai jalnic, în rolul lui Savonarola, ca oricând. Că de ce Tăriceanu şi-a lansat candidaţii în loc să alerge cu cămiloiul după răpitori? Că de ce nu ştie ministrul Turismului că e şi o româncă prin Egipt? Că de ce, orice!
Sare din baie şi Traian Băsescu. De ce să rateze el ocazia să-i mai dea o copită lui Tăriceanu? Ce-i drept, pe siteul Preşedinţiei Comunicatul de Presă nu apare, că soţul madamei Turcan e interesat de televiziuni!
Atunci, de ce dracu nu se mută Guvernul în studiourile de televiziune? Am şti un rost şi o socoteală! Şi aşa actul de guvernare se petrece mai des la Tv decât acolo unde ar trebui să se desfăşoare, în cabinetele guvernamentale!
De fapt, toţi cei care planifică şi execută astfel de acte, fie teroriste, fie banditeşti, o fac plecând de la premiza că au în "presă" principalul instrument de presiune asupra guvernelor occidentale. Ştiu că mediile de informare occidentale vor pune în dificultate decidenţii politici, care nu-şi vor permite să meargă împotriva unei opinii publice manipulată de presă. Ştiu că, indiferent ce s-ar întâmpla, guvernanţii occidentali vor ieşi invariabil mai slăbiţi de pe urma fiecărei crize de acest gen. Presa va avea grijă să-i prezinte pe guvernanţi drept nişte tembeli demni de dispreţ, incapabili să-şi apere cetăţenii, inutili, în ultimă instanţă.
Suntem previzibili în modul nostru de gândire. Ceilalţi ne-au învăţat slăbiciunile şi le folosesc împotriva noastră. Cretinii de-şi zic jurnalişti n-au înţeles. Ghinionul nostru! Transparenţa guvernării e una, corecta informare a cetăţenilor o obligaţie, dar între nişte limite şi după nişte reguli bine stabilite. Când presa vrea să se substituie guvernării, ajungem în situaţii periculoase pentru democraţie.
În momentul în care scriu aceste rânduri, se pare că, după ce "răpitorii" i-au lăsat în chiloţei pe idioţii cu bani, le-ar fi dat drumul, pe undeva prin Sudan. Cel puţin aşa anunţă televiziunea Al Jaazera. E o performanţă, să-ţi faci de căcat Guvernul pentru că un tembel şi-o caută cu lumânarea şi se lasă jefuit pe unde şi-a înţărcat dracu' copiii! Bine gândit, bine lucrat!

PS: Se confirmă existenţa unei turiste care are paşaport eliberat la Iaşi, dar se pare că este cetăţean german, oricum are domiciliul în Germania, şi excursia şi-a cumpărat-o de la o agenţie germană, Aegyptus Intertravel.

PPS: Românca este căsătorită cu un german şi a fost răpită împreună cu soţul din dotare. Asta e!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Intrebari si sugestii
1. Daca statea acasa la Esi, nu o fura niminea !!!! Ce a catat prin Eghipet ?
2. Daca s-ar fi maritat cu un romanas de varsta ei (din experienta, sotul cu pricina are cu vreo 30 de ani mai mult ca ea si este unurecheat clapaug poate-l si cheama David) si de la ea de acasa (dar cam saracut bietul de el ) n-avea cum sa cumpere excursia cu pricina. S-ar fi dus cel mult pe la Putna intr-un wikend. Acolo sfintii parint beneficiaza de un vinisor negru si gros, trasnet. N-ar fi putu fi rapiti decat de Bachus dar numai temporar. Trzirea, gratis.
3. Si ce ne fu.. pe noi grija de domniile lor ? Le avem si noi pe ale noastre. VIne iarna si cu ce platim gazele ?!

Lilick Auftakt spunea...

Paranoici.

Anonim spunea...

S-or fi dus oamenii sa viziteze fresce sau alte vestigii, cum e si normal cand te afli in Egipt. Insa daca sudanezii trec in Egipt cand li se scoala, insemna ca egiptenii au probleme mai mari decat tunelele spre Israel.
Multa lumea cumpara din Germania excursii. Se gasesc variante mai ieftine decat in Ro.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...