marți, 23 septembrie 2008

Ce îl paşte pe Băsescu? Caricatură apărută aici.
Iubitul şi Înţeleptul nostru Conducător s-a dus la o paranghelie organizată la Ateneul Român de oamenii de afaceri ai Marelui Licurici, pentru a-i lumina în legătură cu rolul statului în economie. Mai ales că prietenul lui, Tufiş ăl mic, a întinat sfintele idealuri ale neo-liberalismului şi a naţionalizat pierderile capitalismului triumfător, făcând din SUA avanpostul noului comunism de piaţă. Şi aşa ceva nu se poate în România!
Printre alte bazaconii, Iubitul Conducător se pronunţă şi în legătură cu presa. "Noi vedem presa în rolul său de instanţă critică. (...) Presa nu e o putere în societate dacă participă la reglarea de conturi între politicieni. Acesta nu e un mesaj foarte popular pentru jurnalişti."
Vai, vai, vai! Descoperi Băsescu apa caldă şi mersul pe jos, chiar dacă pe trei cărări! De fapt, ce i-o fi ajuns pe la urechi, dacă, după ce a uzat şi abuzat de presă TOCMAI pentru a se răfui cu adversarii săi politici, acum face pe mironosiţa şi dă lecţii de morală jurnaliştilor? Cum, TRU, Pătrăşconiu, toate colivăresele de la România Liberă, de la Evenimentul Zilei, de la Eol Tv au prestat degeaba şi au încălcat Codul Eticii şi Echităţii jurnalismului portocaliu?
Nu cumva unii pupincurişti au cam întors armele împotriva lui Băsescu, şi urmează o perioadă dificilă din punct de vedere mediatic? Acum i-ar conveni o presă neutră, depolitizată? Cum dracu' nu! Dar proşti ne mai crede!
Uitam. Mâine se va prezenta în Parlament cu un mesaj, care, în contextul dat, se poate întoarce împotriva lui. Să fie şi acest eveniment un motiv al intervenţiei de azi? Iar în ceea ce priveşte neutralitatea presei, am înţeles că unul dintre oficioase,"Cotidianul", prezintă deja fragmente din Mesaj. Urmează deci cât de curând un UPDATE!

UPDATE: Iată cam ce doreşte să spună Băsescu mâine în Parlament. Ca de obicei, se merge pe schema "singur împiotriva tuturor", varianta: "săriţi, corupţii ne'nconjoară!", subspecia, "Apocalipsa celor 322!"

Cea mai cretină dintre afirmaţii, dacă va fi făcută, se va dovedi aceea că i-au făcut lui serviciile secrete prognoze economice apocaliptice, că din ianuarie începe iadul inflaţiei, care vine în valuri, pentru că, aţi ghicit, s-au mărit pensiile! E grav că serviciile secrete se ţin de prognoze economice care, nu ştiu cum dracu se face, pică fix pe obsesiile lui Băsescu! Se terminaseră problemele de care se ocupă de obicei şi prin lege serviciile secrete şi s-au apucat de ghicit inflaţia? Păi Comisia de Prognoză ce mai face?

Şi cât de prost să fii, să vii în faţa Parlamentului să-l aperi pe Morar, când ştii că este profund detestat de parlamentari şi când tocmai ai suspendat un alt ministru, pe făcăturile aceluiaşi Morar?

Este un nou amestec al lui Băsescu în campania electorală. Numai că datele problemei s-au schimbat. PD-L este izolat, şi nici "serviciile" nu prea mai ascultă, iar ţuluşii nu mai sunt credibili. Este şi motivul pentru care au fost scurse în presă aceste idei din discurs. Ca să aibă ce toca mâine Eol Tv, toată ziua, în speranţa că se va uita cineva la discurs şi că va avea oarece impact. Greu de crezut! Traian Băsescu şi-a banalizat singur discursul, l-a golit de conţinut şi l-a decredibilizat prin partizanat pe faţă. Aşa că va fi un mare fâs, de unde se vroia un eveniment epocal...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...