Telejustiţia şi-a inaugurat grila de toamnă. Pe uşile DNA şi DIICOT, sub ochii haitei de jurnalişti avizi de noutăţi şi în lumina reflectoarelor intră şi ies persoane publice cu înalte funcţii în stat. Printre alţii, azi au fost la discuţii cu procurorii Viorel Hrebenciuc şi Bogdan Olteanu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Nu contează în ce calitate, atâta vreme cât pe ecrane se lăfăie, cu roşu, următorul text: "Xulescu, audiat la DNA" . Cine mai stă să judece că este acolo în calitate de martor sau de învinuit? L-au chemat la DNA, e vinovat, mama lui de politician corupt!
Într-un fel, după discursul de ieri, din faţa unei săli ucigător de goale pentru orgoliul nemăsurat al lui Traian Băsescu, şi după afrontul lipsei din sală a ambilor preşedinţi ai Camerelor, era de aşteptat activarea DNA. O instituţie cu întreaga conducere în regim de provizorat, care o face şi mai puţin credibilă. O instituţie a cărei subordonare faţă de Traian Băsescu este indubitabilă.
Iar Traian Băsescu se amestecă direct în actul de justiţie, fără nicio reţinere şi fără ruşine(chiar aşa, când i-a fost lui ruşine?). Intervenţia sa de ieri seara, pe postul public de televiziune, pe marginea procesului privitor la legalitatea delimitării colegiilor electorale, proces care ar putea bloca procesul electoral în curs, poate fi un exemplu de presiune asupra Justiţiei." "Pana astazi, iata, presedintele nu s-a pronuntat pentru ca nu vrea vot uninominal, spuneau unii analisti la televiziuni. Declaratia mea nu are nicio legatura cu faptul ca astazi s-a judecat contestatia PRM privind impartirea, prin hotarare de Guvern, a colegiilor uninominale. Nu am vrut sa emit o declaratie ferma tocmai din cauza ca nu am vrut sa fiu acuzat ca vreau sa influentez decizia Curtii de Apel. Aceasta lege are elemente de ilegalitate. Sigur, trebuie sa asteptam decizia judecatorului. Dar aceasta lege are elemente de ilegalitate. Am vrut sa dau de inteles ca am in vedere aceasta problema. Este un lucru care trebuia lamurit. Aceasta este parerea mea. Dar maine ma voi supune si voi recunoaste orice decizie a judecatorului, indiferent care va fi ea."
Ce mai contează că CSM emite comunicate indignate, că vai, iar intervine politicul în Justiţie. Dacă a fost atât de căcăcios şi nu a discutat Raportul de Inspecţie privitor la activitatea DNA, care ar fi dovedit că este independent şi chiar se ocupă de situaţia din justiţie, acum degeaba bâzâie! Nu va fi laut în seamă de nimeni!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu