vineri, 26 septembrie 2008

Cu Dumnezeu înainte şi Dracu după noi!
Numai Biblia şi blestemul oficializat la biserică mai lipseau din arsenalul luptei politice româneşti. Nu că nu s-ar fi gândit nimeni să le folosească, dar probabil că până de curând un dram de bun simţ i-a oprit s-o facă. Cei care au sărit pâtleazul în curtea absurdului şi a obscurantismului au fost, cum altfel, foştii parteneri din Alianţa de tristă amintire Dreptate şi Adevăr, transformată în Dileală şi Absurd. Cel care povesteşte pentru "România Liberă" cele pentrecute în vară la Buzău este deputatul PD-L Cezar Preda, candidat nefericit la Primăria Buzău.
"Liberalii au conditionat introducerea juramintelor pe Biblie pentru incheierea protocolului dintre cele doua partide. Ei au dorit sa semnam nu unul, ci doua protocoale, unul politic, altul care sa cuprinda juramantul religios. Nu aveau incredere in noi. Credeau ca-i tradam. Noi ce puteam sa facem? Sa refuzam juramintele pe Biblie? Asa chiar aveau motive sa creada ca noi o sa incalcam intelegerea". Liberalii si democrat-liberalii au semnat o intelegere pentru formarea majoritatii in Consiliul Judetean Buzau, insa, la inceputul acestei saptamani PNL a rupt acordul si a semnat o noua intelegere cu PSD. Potrivit spuselor liderului democrat-liberal, membrii PNL au insistat ca in iunie sa aduca un preot in fata caruia sa fie semnata intelegerea. Iar liberalii nu au cautat prea mult pentru ca aveau chiar unul inregimentat politic: primarul din Ramnicu Sarat, Viorel Holban. "Parintele, in persoana primarului din Ramnicu Sarat, ne-a tinut un expozeu, o prelegere religioasa a ceea ce inseamna sa juri pe Biblie, ce inseamna sa tradezi dupa ce ai jurat, consecintele asupra noastra si a familiei noastre daca nu respectam intelegerea", a spus liderul PD-L. Insa, potrivit declaratiei unui preot de la protopopiatul din Ramnicu Sarat, parintele Holban a fost suspendat din calitatea de preot. "El nu putea sluji in sutana, nu putea fi reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane", sustine parintele de la protopopiat."
Vă reamintesc un amănunt: Cezar Preda este deputat şi şef al Comisiei Parlamentare de Control al Activităţii SIE. M-aş topi de plăcere să aflu că atunci când sunt chemaţi la audieri şefii SIE trebuie să îndeplinească un ritual: la intrarea în sala de audieri sunt întâmpinaţi de un preot cu Biblia în mână, şi ei trebuie să jure cu mâna pe ea "să moară mama, să-mi saie ochii dacă nu spun adevărul!"
Apropo, asta n-ar fi o idee prea rea. Poate aşa, de teama blestemelor, aflăm şi noi cum a şters-o din România Omar Haissam!
Şi, dacă tot îmi las imaginaţia să zburde, parcă îi văd pe Tăriceanu cu Geoană, de-a stânga şi de-a dreapta IPF Daniel, jurându-şi credinţă veşnică pe patru ani, cu mâna pe "Biblia Hazlie", şi pe Băsescu într-un nor de pucioasă, trăgându-i şuturi în fund lui Boc!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...