joi, 4 septembrie 2008

Lăsaţi orice speranţă!
Voi, care credeaţi că Europa este mai mult decât o Românie mai spălată, lăsaţi orice speranţă! Voi, care credeaţi că justiţie, drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, separaţia puterilor în stat, egalitatea în faţa legii înseamnă ceva, pentru că sunt valori fundamentale ale UE, lăsaţi orice speranţă! Totul este o imensă iluzie, întreţinută de o propagandă abilă, care ascunde o imensă mizerie!
Iar această mizerie cu sclipici european pute tot mai tare, pe măsură ce lupta pentru controlul politic al justiţiei se ascute la Bucureşti, dar peste care toarnă gaz oficiali de la Comisia Europeană, legaţi de cercuri de interese româneşti.
Acţiunea "Salvaţi sluga Morar!" a făcut deja o victimă, Monica Şerbănescu, a cărei candidatură la funcţia de procuror şef al DNA a fost respinsă, cu 4 voturi contra la 3 pentru, de CSM. Un CSM care fuge ca dracu de tămâie de o discuţie pe marginea Raportului de control al Corpului de Inspecţie al aceluiaşi CSM, control care priveşte activitatea DNA. Votul negativ care a înclinat balanţa a fost cel al lui Kovesi, altă slugă a Cotrocenilor, care, vezi Doamne, n-a fost convinsă de proiectul Monicăi Şerbănescu. Punem pariu că dacă astăzi CSM ar fi trebuit să-şi dea avizul pentru Antonio Di Pietro, acesta ar fi fost negativ?
Şi atunci, ce mai avem de sperat? Că DNA va fi şi altceva decât o poliţie politică, un instrument cretin în mâna unui ticălos corupt până în măduva oaselor? Că Justitia va înceta să fie în România sinonimă cu Mafia? Că democraţia mai are vreun sens şi vreun conţinut?
PS: maşina de linşaj mediatic a pornit, cu acceleraţia la blană. Ca de obicei, Dan Tapalagă e prezent la datorie, împreună cu echipa de zgomote de la HotNews. Urmează Cotidianul, cu Pătrăşconiu. Şi e doar ora 20 şi 14 minute.
Şi încă ceva: ce drac de audiere a fost aia, cu jurnaliştii stând pe capul candidatei la propriu, cu transmisii în direct? Ce mama dracului, am ajuns să facem din orice reality show? Pentru asta dăm un pogon de bani pentru o "justiţie", "imparţială" şi "profesionistă"?
Şi ce căutau în sală tot felul de papagali civici, dar mai ales ce căutau reprezentanţii unor ambasade ale ţărilor membre ale UE? Ce se joacă pe spinarea noastră?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dezgustator, Komisia asta e un fel de port parole a dreptei, oriunde s-ar afla ea la putere in UE. Sarmana Romanie, tot timpul am dansat dupa cum ne-au cintat altii! O sa ajungem sa-l regretam pe Impushcatu' in politica externa (aia a anilor '70, ca dupa aia a luat-o printre rasaduri).

Chestia e ca odata intrati in hora nu mai scapam de infocata iubire trans-atlantica. O sa ne iubeasca atit de tare ca o sa ne rapeasca cetatenii fara sa stim. Vezi cazul cetateanului canadian, Maher Arar, detinut de americani si deportat in Siria, unde a fost torturat, fara sa fie vinovat. Au mai fost asemenea rapiri din Italia.

http://www.cbc.ca/canada/story/2008/09/02/zacardelli-arar.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...