luni, 30 ianuarie 2012

Viitorul Luminos al Noului Geniu al Carpaţilor




Cu sentinţa de condamnare dată azi de "justiţie" lui Năstase, Noul Geniu al Carpaţilor, traian băsescu, şi-a trasat viitorul cu o acurateţe demnă de o cauză mai bună. Ştiu şi eu, poate acum îşi închipuie că a şters toate urmele. Dar la câţi a călcat pe coadă, umilit, înjurat, la cât rău a făcut, cei care vor să se răzbune fac deja coadă pentru un loc mai în faţă. Dacă îşi închipuie că fără servicii mai înseamnă ceva, băsescu îşi face iluzii. 

Nu este o pledoarie pentru trecerea sub tăcere a încălcării legii în cazul politicienilor. Dar nu pot accepta folosirea instituţiilor statului pentru eliminarea adversarilor politici. Cum nu pot accepta folosirea sistemului de către cei care-l conduc pentru a-şi face jocurile personale, oricare ar fi motivaţiile lor. Ar fi ruşinos ca Bruxellesul să ridice monitorizarea României pentru că Justiţia l-a "condamnat" pe Năstase. Nimic din ceea ce se reproşează României în materie de justiţie nu s-a rezolvat în anii ăştia de monitorizare, nu puţini, şapte. Asta nu se rezolvă cu un sacrificiu ritual. 

Şi pentru că mi-am adus aminte: de ce s-a aşternut tăcerea peste cazul de omor, petrecut în arestul unei secţii de poliţie din Bucureşti, în care este vorba despre tortură şi rele tratamente aplicate unui deţinut, arestat preventiv? Unde e Procuratura în cazul ăsta? Unde sunt "monitorii"?

Ce vreau să spun? Că nu ajungem nicăieri cu astfel de practici. Iar sentinţa de azi e departe de a convinge pe cineva că Justiţia îşi face treaba. Cât despre traian băsescu, ei bine, va culege ce a semănat. Mai repede decât crede el...  

Un comentariu:

Karakas spunea...

Mie mi-e greu sa accept ca Nastase ar fi fost atit de fraier sa riste un asemenea proces. Daca facea mizerii, ar fi facut altele sa se acopere, si sa cistige alegerile, astfel incit sa nu intre in proces. A fost si este jucat politic. Foarte murdar. Le e o frica la astia ceva incredibil.

O sa-l vedem si pe Basescu pe unde o sa scoata camasa cu Flota. Pentru ca se va rejudeca la un moment dat.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...