marți, 24 ianuarie 2012

Te duseşi, dulce minune!



Trec peste mârlănia discursului lui traian băsescu. În fond, este un derbedeu politic, care nu ştie decât să dea un cap în gură oricui îl calcă pe coadă, fie că e adversar politic, fie că este aliat politic. Aşa vede el lidershipul, ca pe domnia peste o gaşcă de bandiţi, în care nu trebuie să ai încredere şi pe care trebuie să-i terorizezi, ca să îi stăpâneşti.

Să fie sănătos! Aşa a înţeles el politica, nu-l mai schimbă decât lopata şi copârşeul. Doar că problema lui nu e felul cum se comportă cu politicienii. Ei şi-o merită: traian băsescu este şi produsul lor, iar unii chiar l-au admirat până la identificarea cu el. Unde te uiţi, e plină politica de clone ale lui băsescu. Problema este că aşa se comportă cu o întreagă naţiune!

După discursul din seara asta, ce mai rămâne din chemarea la dialog a lui boc? Oricum, aşa cum am scris şi în momentul în care PDL a decis să dialogheze cu societatea şi cu opoziţia, musiu Cotoi vorbea despre dialog ca despre o armă redutabilă. Este o armă, dar cu care guvernul şi-a tras un glonţ în picior. Acum traian băsescu îşi trage şi el un glonţ în picior, situându-se pe poziţii conflictuale înaintea intervenţiei de mâine, când vrea să se explice cu poporul, pe care l-a ignorat cu dispreţ vreo două săptămâni. 

Şi uite aşa se duse pulii de suflet dialogul, înainte să înceapă! Ce-mi place ţara asta! Păcat că trăiesc în ea...

PS: nu se putea ca Ion Cristoiu să nu-i tragă o limbă în cur lui băsescu. Dar o face atât de ostentativ, atât de grosier, încât îţi vine să-i dai numai şuturi în gură! 

Apropo, băi Ardei Umplut! Tu ştii că mâine şi poimâine va fi viscol în România? Cine dracu iese pe străzi în astfel de condiţii? Şi atunci de unde tragi tu concluziile alea cretine, idiotule!

PPS: a aflat cumva Pulimea Sa care va fi verdictul CCR în legătură cu comasarea alegerilor? De ce a programat intervenţia pentru mâine? Pentru că ştie că decizia este de neconstituţionalitate, şi atunci vrea să se explice şi pe acest subiect, se pregăteşte de o nouă schimbare de agendă? Oricum, comportamentul lui este tot mai haotic şi mai imprevizibil.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...