joi, 12 ianuarie 2012

Ce-o fi atât de greu?



Ce-o fi atât de greu să spui dacă prelungirea, fără niciun motiv valid, constituţional şi legal, a mandatelor aleşilor locali, prin asumarea răspunderii, e sau nu "constirtuţională"? Că ăia de la CCR au amânat decizia pentru săptămâna viitoare. O fi căzut la vot "constituţionalitatea", şi mai votează o dată, după modelul Anastase? Trebuie să-i ia iar la pulă Marele Reformator, să le arate calea dreaptă?

Mă repet: am fost un aprig susţinător al instituţiei Curte Constituţională. Încă din anii '80, şi dacă turnătorii şi-au făcut datoria, dovada o fi pe undeva, prin dosarele Securităţii. Dar cum arată acum Curtea Constituţională, ei bine, e un pericol pentru democraţie! Desfiinţând-o, ne-am face cu toţii un bine!

Un comentariu:

Arogantu' spunea...

Da, ar fi mai bine fara !
Atita timp cit componenta CCR este asigurata de factorul politic, nu se poate vorbi de o reala independenta si impartialitate a membrilor CCR.
Este inca o institutie copiata mecanic dupa altii - si s-a vazut, deja, cu ce rezultate.
Ce cusur ar avea niste JUDECATORI (care chiar au profesat in magistratura, au dat dovada de corectitudine si au acumulat experienta profesionala si de viata cuprinzatoare) specializati pe chestiuni constitutionale si constituiti intr-o 'sectie constitutionala' la ICCJ ? Ar fi magistrati de cariera, promovati la ICCJ conform regulilor magistratilor, supusi acestor reglementari ca orice judecator si neputind fi influentati de declaratiile oricarui betivan ajuns vremelnic presedinte.
Si, bineinteles, deciziile acestora sa poata fi infrinte de Parlament cu un vot 3/4 (nu 2/3 cum a fost inainte de 'reformarea' CCR).

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...