luni, 16 ianuarie 2012

Bulgărele de zăpadă a luat-o la vale



Un nene de la Jandarmerie recita o lungă litanie de cifre, numărul participanţilor la manifestaţiile din ţară. Ideea era să ridiculizeze protestele, să inducă ideea că participanţii sunt nişte năuci,  nişte marginali, care nu sunt recunoscători Pulimii Sale şi nu apreciază minunatele condiţii de muncă şi de viaţă create lor.

Ce contează că sunt în ţară şapte mii sau şaptezeci de mii de protestatari? Ce poate spune numărul? Că dacă sunt şapte mii, puterea poate să-i ignore, dacă sunt şaptezeci de mii puterea se poate scărpina în cur a îngrijorare?

Important este faptul că manifestările se întind în mai toate oraşele din ţară, că bulgărele de zăpadă a luat-o la vale. Degeaba se iau măsuri absurde de siguranţă, care încalcă flagrant drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, garantate de Constituţie. Nu lipseşte mult şi Jandarmeria va vinde bilete de intrare la mitinguri! 

Apropo de comportamentul violent şi abuziv al Jandarmeriei, unde sunt ONG urile de profil? Unde e LADO? Unde e APADOR-CH? Mai mult, unde e Avocatul Poporului? Percheziţiile alea sunt legale? Reţinerile? Şuturile în coaste date reţinuţilor doborâţi la pământ? Violenţa unor cretini nu dă dreptul Jandarmeriei să încalce legea şi să aplice rele tratamente unor oameni luaţi la întâmplare de pe stradă. 

Cuplul de comici băsescu-boc ar face bine să nu se îmbete cu statisticile furnizate de Igaş şi ai lui. Revolta este cât se poate de reală, de justificată şi de sinceră. Pe protestatari nu-i manipulează decât foamea, şomajul, lipsa de perspective, abuzurile puterii, nu vreun partid politic sau agentură. Apropo de asta: nimic despre ruşi până acum? Ce scăpare, jupân Cotoa! 

Cum spuneam, bulgărele de zăpadă a pornit la vale. Acum mai poate fi oprit. Mai târziu, cine ştie... 

Un comentariu:

Anonim spunea...

>Percheziţiile alea sunt legale?

Se pare ca da, dupa cum a reiesit din discutiile de la Gadea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...