vineri, 6 ianuarie 2012

Modernizarea RomânieiDe ce e vraişte ţara asta, şi se împleticeşte pe un drum care nu duce nicăieri? Păi, pentru că ne conduce un individ care gândeşte aşa: "În zilele următoare, dacă există trei absolvenţi de studii superioare, care acceptă salariul unui secretar de stat din România... sigur, maşină şi secretară, sunt gata să angajez fără concurs, doar în baza diplomei de absolvent de facultate în străinătate, trei tineri pe funcţie de consilier de stat", a declarat preşedintele Băsescu, precizând că nu este vorba despre "o glumă".

Chiar aşa? Nu trebuie să fi dovedit ceva între timp? E suficient să ai o diplomă în străinătate? De ce? Poate pentru că învăţământul românesc produce doar tâmpiţi? Dar, stai! L-a reformat Funebriu! A, da, dar a uitat să-l finanţeze. Deci tot tâmpiţi produce!

Ce urmează e şi mai bun! "Consilierii îşi regăsesc ideile în ceea ce el(băsescu, n.m.) spune public şi în ceea ce încearcă să impună, "prin discuţii de bună seamă, guvernului şi majorităţii parlamentare". Nu să convingă, nu să construiască un consens, să IMPUNĂ! Ce are impusul cu democraţia? Şi Stalin îşi impunea ideile, prin discuţii, Guvernului şi Sovietului Suprem, nu-i aşa? La fel şi ceauşescu. Nu-mi aduc aminte să fi fost nişte campioni ai democraţiei! 

Nu mă deranjam să-l citez pe băsescu, dacă cineva nu-mi reproşa că e multă ură în atitudinea mea faţă de preşedinte(fals, nu e ură, pur şi simplu mi se face greaţă ori de câte ori îl văd sau aud, dar asta e o reacţie fiziologică), iar faptul că folosesc apelativul "Pulimea Sa" dovedeşte lipsă de respect. Dacă cel care mă ceartă mai are nevoie de dovezi că preşedintele îşi merită apelativul(care, cum am explicat deja, este justificat de metoda sa de guvernare, rezumată, simplu, "aşa vrea pula mea!") să recitească paragraful cu impusul. 

Aşadar Pulimea Sa ne spune că aşa vrea pula lui, acum şi în vecii vecilor, amin! Şi asta se numeşte modernizarea României! 

Un comentariu:

Fluieratorul spunea...

Exista tineri scoliti pe-aici sau pe-afara si cu ceva rezultate, dar nu cred ca si-ar tiri numele in noroi alaturindu-si-l cu al basescului, pentru o sinecura care la nivel de cariera serioasa ar dura 5 minute...

Honestly, eu nu m-as baga. Daca ar fi "sa fac ceva pentru tzara", as astepta sa plece Basescu din functie mai intii, ca sa nu ma trezesc ca apare si, intr-o doara, trage un scuipat pe munca mea. Nu vreau sa patesc ce tocmai pateste Raed Arafat.

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...