luni, 23 ianuarie 2012

Imposibilul dialog



Sesiunea extraordinară a Parlamentului a demonstrat, odată în plus-dacă mai era nevoie de asta!-că dialogul între putere şi opozie a ajuns imposibil. Motivul acestei situaţii este traian băsescu, şi pretenţia lui de a fi preşedinte-jucător. Dacă nu ar controla el totul în PDL, dialogul n-ar fi imposibil. Poate nu ar fi uşor, poate nu ar fi comod, dar ar fi dialog. 

Azi boc a venit cu o propunere de Pact de stabilitate economică şi politică. Fără să pună pe masă un text. Şi ce înseamnă la pedelişti stabilitatea economică şi politică? "Faceţi ca noi, sau vă ia mama dracului!" Ei bine, cu aşa ceva, oriunde în viaţa reală, obţii cel mult un bocanc în dinţi!

Ceea ce a oferit azi PDL nu opoziţiei, pe care o dispreţuieşte şi o ignoră, ci celor care protestează şi sunt profund nemulţumiţi, este doar praf în ochi, şi oricum o nouă dovadă de dispreţ. Iar dacă îşi închipuie că scăpând de baconschi au câştigat ceva timp, sunt de-a dreptul tâmpiţi! Cei din piaţă nu i-au cerut demisia nici după ce au fost jigniţi, pentru că baconschi nu există pentru ei. Pentru ei există băsescu şi boc. Pe ei îi vor plecaţi de la cârma ţării. Şi, evident, vor plecarea PDL de la guvernare.

Aroganţa a fost prezentă din belşug în toate discursurile puterii, aşa că puţinele şi anemicile scuze, ale lui boc sau blaga, au apărut şi mai ipocrite decât de obicei. Iar bomboană pe colivă, au apărut imagini din sala Parlamentului, în care urma să aibă loc cheful lui Mircea Toader, ăla care arată cu deştu' cum să voteze decervelaţii din subordine. Când ai tupeul să faci aşa ceva, cu oamenii în stradă, într-o sală a Parlamentului, meriţi să fii lapidat! Punct!

Nu sunt mama Omida, să vă spun ce se va întâmpla. Văd că Antonescu s-a radicalizat foarte tare. Ponta este, paradoxal, mai calm şi mai circumspect. Dar orice decizie se va lua în USL, de grevă parlamentară sau de demisie a parlamentarilor PSD, PNL şi PC, impactul asupra puterii va fi egal cu zero. traian băsescu este decis să lupte până la ultimul boc. Cu alte cuvinte lucrurile vor continua ca până acum. Iar declaraţia lui Pambuccian, că minorităţile nu vor mai sprijini aşa, la grămadă, angajările de răspundere ale lui boc sunt o glumă proastă. Le va sprijini, şi cu asta, basta!

Ce vor face protestatarii din ţară şi din Bucureşti? Păi, cred că vor continua protestele, pentru că şi acolo există un nucleu dur şi radicalizat. Că le va da iarna o pauză, iar nu contează. Cum nu dispare nicinul dintre motivele revoltei lor, nu văd de ce nu ar protesta. Că sunt mulţi sau puţini, nu contează. Contează că protestul există. 

Asta pentru noi. Pentru o pulă cu pretenţii de mare filosof, unu' Cornea, dacă mişcarea din Piaţa Universităţii nu e condusă de intelectualii din gaşca lui, nu există. E doar o invenţie a televiziunilor!   Mai du-te mă şi la conu dracu'!  

Strategia PDL este clară: vrea să câştige timp, cu orice preţ, în speranţa că nu a ajuns la punctul de la care trendul de scădere în sondaje nu se mai poate inversa. Problema lor este că au trecut de el. Ştiu, vorbesc fără dovezi bazate pe cifre din sondaje. Problema este că sondajele nu au cum să surprrindă acum ce s-a lipit de subconştientul oamenilor evenimentele în curs, care nu s-au terminat. Nimeni nu ştie ce urmează. Deja facturile la întreţinere, într-una dintre cele mai blânde ierni, depăşesc orice închipuire. Până la primăvară, când dă colţul ierbii, şi apar ştevia şi urzicile, mai e. Orice mi-ar spune mie Isărescu, inflaţia creşte, nu scade. Aia din statistici să şi-o vâre el în cur!

Apoi, cum toată ţara asta a ajuns la pula lui băsescu, trebuie să ne gândim la ce vai poate inventa Iubitul Conducător, Mare Reformator şi Machitor, în materie de "reforme". Când i se scoală lui, cine-l mai poate opri? 

Un sfat, acum, la sfârşit de postare: e cazul să vă faceţi provizii de Rudotel sau de Xanax. O să-mi mulţumiţi mai târziu!

2 comentarii:

Doru spunea...

Bun sfat!
Mulţumesc!

ANONIMUS spunea...

Din pacate de la declaratia ca "serviciile"o politie politica ,este
OK,doar ANI,si DNA sunt "cih"arata ca Ponta este gata sa faca orice intelegeri cu puterea.Macar ca poti crede ca Dl.Ponta se crede "micul"Machiavelli"macar putea sa atentioneze conducerea SRI si etc...ca sunt 7,asupra ce fac.Dar nu!Incercarea "Captatio benevolentiam"a "serviciilor" e pe cat de inutila atat de caraghioasa.Din pacate nici demisia in corpore nu e o solutie.Pur si simplu puterea se va bucura si v-a
ignora opozitia.Ar fi de dorit o greva generala a opozitiei si pichetarea la intrarea parlamentului.Presupun ca nu raman numai acestia.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...