joi, 28 mai 2009

De ce e prost cu repetiţie Patapievici
Jupânul ICR se screme să lumineze minţile votanţilor, cititori ai Oficiosului, şi o face în serial. Fiind, în consecinţă, prost cu repetiţie. Şi a găsit el, pe puncte şi subpuncte, care trebuie să fie calităţile europarlamentarului român. De fapt, exprimă vechea obsesie a GDS, aceea de a fi secţia de cadre a CC al Societăţii Civile, un fel de PCR mai elitist şi mai spălat la minte.
Citez: " Calităţile pe care ar trebui să le aibă un europarlamentar român decurg (sau ar trebui să decurgă) din: (a) actuala situaţie a Parlamentului European; (b) viitoarea menire a Parlamentului European; (c) actuala situaţie a spiritului public occidental; (d) actuala situaţie a spiritului public românesc; (e) interesele profunde ale României".
Şi, când te aştepţi mai puţin, elitistul nostru scoate din joben ţâfna antioccidentală, pe motiv de...deviaţionism de stânga! Luaţi de citiţi: " Referitor la (c). Spiritul public occidental (sau, mă rog, vocile sale cele mai autoritare şi mai credibile) este dominat, în momentul de faţă, de următoarele trăsături: neîncredere în capitalism (tendinţă spre anticapitalism); încredere în puterea statului de a rezolva orice tip de problemă, publică ori privată (tendinţă spre socialism); dezangajare din marea politică (cu notele dominante: antiamericanism; refuzul politicii militante; pacifism; concesii faţă de agresor, indiferent de natura lui); repudierea credinţei în valabilitatea universală ori în superioritatea valorilor europene; repudierea creştinismului."
Când eşti plătit din gros din punga statului, şi ai o sinecură grasă şi pe termen lung, pentru că ai pupat din greu curul Iubitului Conducător, îţi dă mâna să vituperezi anticapitalismul care creşte în Occident. Dar cum ai putea fi altcumva decât anticapitalisat, când excesele unor iresponsabili au aruncat pe drumuri zeci de milioane de oameni, tocmai pentru că statul nu şi-a făcut datoria şi a devenit servitorul cercurilor de interese capitaliste, uitând de menirea sa de a servi interesul public? Şi de ce este blamabil pacifismul? De unde erecţia asta belicoasă la elitiştii patriei, care leşină dacă strănută mai tare lângă ei un băiat de cartier? Ca să nu mai vorbesc despre faptul că dreapta europeană este la fel de "antiamericană" ca şi stânga. Patapievici e bou, de nu înţelege că SUA sunt competitorul nostru strategic, şi când spun noi, mă refer la UE? Cum Rusia şi China sunt în egală măsură acelaşi lucru. Iar Occidentul s-a fragmentat, şi SUA şi-au pierdut îndreptăţirea morală de a fi liderul lui.
Şi mai zice omul nostru: "Orice discuţie privitoare la calităţile cerute de la prezenţa unui parlamentar român în Parlamentul European trebuie întâi de toate să facă explicite premisele şi, deopotrivă, datele constitutive ale agendei pe care acesta este obligat să o servească (măcar că mandatul său nu este imperativ).
Din acest motiv, NU voi vota la alegerile europene din 7 iunie un candidat care: (1) îşi imaginează că se duce la PE să facă legi pentru Europa ori va dori să profite de poziţia lui acolo pentru a impune României, dinafară, regulamente şi directive pe care a eşuat să i le impună, ca legi, cât timp a fost parlamentar în parlamentul naţional; (2) se va lăsa în mod oportunist dus de valul anticapitalist, antiamerican, socialist, anticreştin şi corect politic, care domină azi spiritul public european (George Steiner vorbea în 2004 de „abjecta categorie a corectitudinii politice”); (3) este lipsit de o înaltă sensibilitate etică referitoare la punctul (d); (4) este lipsit de un înalt simţ de răspundere faţă de datele expuse la punctul (e). Europarlamentarul pe care îl voi vota va trebui să aducă o voce românească în chestiuni internaţionaliste şi una europeană în chestiuni româneşti. Dar nu europeană în sensul oportunist şi birocratic de astăzi, ci europeană în sensul părinţilor fondatori ai Uniunii Europene, de care va trebui să se lase inspirat, ghidat şi, cât se poate de concret, sfătuit. Va trebui, deci, să îi citească. Iar vocea românească va trebuie să nu fie vocea „patriotului naţional”, ci vocea subtilă a celui care e conştient de dramatismul chestiunii naţionale."
Mi se pare mie, sau Patapievici tocmai spune că n-ar vota nici cu Monica Macovei, nicu cu EBA? Sau se crede aşa de subtil, încât va putea să-l păcălească pe Zeus? Şi nici cu PD-L, că şi el provine dintr-un partid de stânga, şi e călare bine pe valul socialist, ba îi dă şi bice!
Asta e: o să mai vorbim de prostia lui Patapievici şi joia viitoare, că el e prost de cursă lungă!

6 comentarii:

Béranger spunea...

Eu înţeleg (vorba vine) că romulanii din SUA votează ca boii cu republicanii, că cică s-au săturat de socialism (depinde ce înţeleg ei prin asta).

De asemenea, până la un punct se explică de ce intelectualii (cu sau fără ghilimele) din estul Europei sunt atât de anticomunişti (dar stahanovişti în ceea ce ei cred că este pro-liberalismul lor), pe când confraţii lor din vest sunt mai degrabă de stânga.

Dar este de o nesimţire fără de seamăn ca tocmai indivizi ca Patapievici ori Cărtărescu, recte indivizi care trăiesc pe banii statului (primul) ori au beneficiat de tot felul de burse europene ca să frece menta prin Germanii (al doilea) să se ridice cu asupra de măsură împotriva “tendinţelor comuniste” din Europa de azi!

Cretinii ăştia nu-şi dau seama că exact pe criterii socialiste au ei o pâine pe masă? Că pe principii capitaliste, ei nu valorează nici cât o ceapă degerată.

Aşa-i românul. “Imparţial” şi curvă, când nu e de-a dreptul bou de bou.

Karakas spunea...

Intr-adevar un mare BOU! Auzi, nu e bine ca in Europa domina astazi "pacifismul" !!! El care l-ar lua de minutza pe Basescu sa treaca Prutu' cu arma-m mina...

As fi tare curios cite "succesuri" ar avea in SUA cu asemena retorica complet desincronizata cu timpurile. Si ce inseamna anti-american in mintea lui tulbure? Daca sunt un fan al lui Barack Obama, care recunoaste avantajele unui sistem economic si social de tip european, in acelasi timp denuntind carentele sistemului capitalist actual, inseamna ca sunt anti-american?

Trompeta cu pretentii de intelectual, asta e Patapievici! Pacat ca trebuie sa asteptam ca istoria sa ii puna pe acesti parveniti in locul unde li se cuvine.

Le tremura curu' de frica stingii care prinde putere inclusiv in Romania, si de asta vomita pe unde pot in media.

Florian spunea...

Nu'sh de ce, da' nu pot sã deschid cepu'la linku ku Patapipievici (na c-am cam dat în bâlbâialã). Noroc cã-l stiu ca pe-un ponei breaz, asa cã nu-i bai.
Cât despre pretioasele indicatii si mânia proletarã antioccidentalã, pe care ni le transmite Tãtucu' prin portavocea din capu' la ICR, unsã cu gologanii statului ca curu' liichean cu alifii, treaba se îmbucã la fix cu istoria de-o zice Mordechaiu' la http://moshemordechai.wordpress.com/2009/05/28/credit-doar-cu-buletinu-de-partid/
Se-mbucã cã sh-acolo pute a hoit comunist boit portocaliu, cã când citesti te-apucã cãtrãneala.

Constantin Gheorghe spunea...

Florian, sper că acum se deschide.

Anonim spunea...

Lumina saracita de-ntuneric
Sclipire sloboda prin lume
El pata pi e viciu mostra
De limbi in cur si pup in plosca

Karakas spunea...

Inca ceva, legat de subiectul parvenitilor pupatori de dos prezidential: Robera Anastase, dupa o sesiune de pozat pe la Parlament - ca aici are experienta - s-a autoincoronat "Sef al Legislativului". In curind Regina Matca. Se aseamana, se aduna. Gasca de idioti de la putere.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/852735/Pesedistii-iritati-ca-Roberta-pozeaza-in-sef-al-deputatilor-----/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...