marți, 26 mai 2009

Mândria de a fi ţuluş
Daniel Morar şi ţuluşii din dotare sunt tâmpiţi? Îl pun din nou sub învinuire pe Adrian Năstase, pentru o presupusă mită primită de la Irina Jianu. Nimic nou. E o ciorbă reîncălzită. Dar nici în 2005-2006, nici acum, adunătura aia de cretini, pe care o plătim cât nu face, NU reuşeşte să explice DE CE ar fi dat cucoana mită de 1 milion de euro!

Cât a câştigat Jianu, dacă i-a dat un milion lui Năstase? Oficina digitală îi făcea portretul în 2005, dar nu avansa nicio cifră. Citiţi aici despre afacerea fregatelor franceze destinate Taiwanului, ca să înţelegeţi ce înseamnă mare corupţie şi pentru ce s-ar plăti mită un milion de euro.
Şi fiindcă veni vorba de fregate, ce se mai aude cu afacerea fregatelor cumpărate de noi din Marea Britanie? De ce nu sunt deloc curioşi ţuluşii? Că au fost sesizaţi din august 2006. Acum trebuie să mai cheltuim vreo 500 de milioane de euro pentru modernizarea lor. Dar ce contează, când e aşa de comod să-l ai pe Năstase în arhivă! Cum se apropie data unui Raport pe justiţie, pac! mai scot o bucată din dosar, şi sunt iute mângâiaţi pe cap de revizorii de la Bruxelles. Nu-i mişto să fii ţuluş în România?

Un comentariu:

Karakas spunea...

E clara rafuiala politica si incercarea de a-l tine departe de pe Nastase, cel mai redutabil adversar politic al lui Basescu. Capul lui Nastase e sarcina de servici pentru Morar si ceilalti datatori din coada. Iar implicarea externa in afacerea asta de la populari si alti "pretini" s-a vazut din presa. Nu pot sa cred in justitie cind e comandata sa faca ce vor altii, cu vendete si scenarii bine puse la punct. Justitie independenta inseamna neimixtiune din partea politicului. Iar la noi e taman invers.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...