vineri, 29 mai 2009

Care campanie, care Europă?

Nu mă trage foarte tare inima să scriu despre campania electorală pentru alegerile europene. Pentru simplul şi bunul motiv că totul este o farsă sinistră, o campanie mascată pentru alegerile prezidenţiale, în care se inventează cele mai cretine evenimente, de genul celei la care participă azi Băsescu. Marea îmbrăţişare la Alba Iulia. Pe bani publici, cu elicopterul statului, SPP şi toate cele!
Vorba prietenului Mordechai: "Hai şi cu spirala în puţă goală la Costineşti şi Greg Bivolaru poate fi uitat. Marele guru Traian rulz." De-un pipi aromat s-o mai găsi!
Era evident faptul că Traian Băsescu se va amesteca în campania asta, până la punctul în care ORICE fel de temă europeană va fi dată uitării. Şi când au doi membri ai familiei Băsaescu în campanie, e vorba de succesuri garantate! Din păcate, nici PNL, nici PSD nu au rezistat tentaţiei de a-i răspunde lui Băsescu fix cu aceeaşi monedă. Provocând năuceala ambasadorului Olandei, care şi-a exprimat public neputinţa de a înţelege ce i-a apucat pe prezidenţiabili.
Luate pe bucăţele, recte candidat cu candidat, partidele au atins şi teme europene. Mai ales prin oamenii care n-au prins muşte în hemiciclul de la Bruxelles. Severin, Corina Creţu, Ioan Mircea Paşcu, dintre cei pe care îi ştiu eu de la PSD, Adina Vălean, Renate Weber şi Ramona Mănescu de la liberali, Jean Marinescu, de la PD-L( o mare decepţie cei trei: Cristian Preda, care mestecă vorbe şi nu spune mai nimic, vezi emisiunea de la A 3, TRU, nu că aveam mari aşteptări, dar..şi Macovei) şi un candidat al UDMR, Iuliu Winkler, cu un discurs decent şi în limba română. În rest, Dumnezeu cu mila!
Nu pot uita nici clipurile penibile ale partidelor. Ăla cu Stolojan, în pantofi scumpi, dedicând o odă pământului pe care ţăranii îl lucrează desculţi, ca în urmă cu câteva secole, este de antologie!
Sigur că partidele n-au reuşit decât să fie ridicole în campania asta. Sigur n-au să scoată la vot nici măcar o babă chioară şi surdă cu ceea ce au făcut până acum. Mai grav este că alegerile astea chiar au o miză, care este mărită de criza economică. O criză care va mai dura, şi în rezolvarea căreia o Europă puternică ar conta foarte mult. Şi ea nu poate fi puternică fără sprijinul cetăţenilor ei.
Mă veţi întreba ce fel de teme ar fi trebuit abordate în campanie. Aveţi aici, aici şi aici trei puncte de vedere din Le Monde. Iar aici o posibilă explicaţie pentru absenteismul masiv din Franţa. Se aplică şi la noi. În fine, îţi plac sau nu cei doi flăcăi, le zic şi ei bine!
PS: am găsit şi clipul cu dragă Stolo. Fiţi atenţi la secundele 1 şi 2. Stop cadru pe pantofi!

2 comentarii:

Florian spunea...

Le-ai dat idei cu slipul ala. S-or gasi masuri potrivite pentru toti?
PS Fac si eu haz de necaz, ca daca ma apuca dracii nu rezolv nimic. Dar daca deranjez sa ma traga careva de maneca, nu-mi fac seppuku din atata lucru.

Bigdady spunea...

Cat grau au cosit dobitocii ca sa-i faca astuia "scena"

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...