duminică, 17 mai 2009

Era beat?
Declaraţii halucinante, pe care doar un om beat, sau nebun, le putea face! De aşa ceva am avut parte în interviul luat lui Băsescu de cei trei idioţi de la Realitatea Tv: Tatulici, Hurezeanu şi Buşcu.
Să le luăm pe rând:
1."Sunt un sef de stat care are destui prieteni, stie destule institutii europene si daca nu voi mai candida o sa pot sa slujesc Romania mergand din institutii in institutii europene si deschizand diferite usi fara sa primesc vreun salariu. "
Care instituţii europene le ştie Băsescu? Ce prieteni are el acolo? Ăia care i-au întors curul la poza de familie de la summitul NATO de la Strasbourg? Ăia care fug de el şi de România ca dracu' de tămâie? Cum a servit el România? Încăierându-ne cu toată lumea?
2."Cel mai important obiectiv al meu este o Romanie cu institutii modernizate, lucru pe care nu am reusit sa-l realizez. Principalul jucator in modernizarea institutiilor este Parlamentul."
Laş, ca de obicei! S-a declarat "preşedinte-jucător", a folosit toate mijloacele, inclusiv ilegale şi neconstituţionale, pentru a face instituţiile după chipul şi asemănarea sa. A introdus votul uninominal, şi avem cel mai jalnic Parlament, mai jalnic şi decât Marea Adunarea Naţională!
Nu a aplaudat el reformele introduse cu de-a sila de Macovei, Nicolaescu şi beţivul ăla care era ministru al Educaţiei şi acum fute vântul pe la Cotroceni? Şi acum zice că aceste domenii sunt cele mai nereformate, că nu vrea Parlamentul? Păi n-au trecut, prin asumarea răspunderii, prin Parlament?
3. "Am evitat dezastrul Romaniei nefacandu-l pe Adrian Nastase presedinte."
Să ne înţelegem bine! Năstase este departe de a fi un îngeraş! Dar este, place, nu place, un om de stat responsabil. Este omul care a relansat creşterea economiei româneşti. Este cel care, împreună cu Ion Iliescu, a gestionat integrarea României în NATO şi în UE. Pe vremea lui România avea prieteni, acum are doar duşmani şi oameni care ne privesc ca pe retardaţii Europei. Acei prieteni au fost jigniţi şi uşuiţi de mârlăniile lui Băsescu. De ce ar fi dus Năstase România în dezastru? Vi se pare că e mai puţină corupţie acum?
4. "Trebuie sa ne gandim insa de unde a pornit tara asta, acum 20 de ani. Noi nu vedem unde eram in 1990 si cat am reusit sa parcurgem pana in prezent. Eu cred ca Romania nu mai este un stat in curs de dezvoltare".
Nu, sigur că nu, România NU mai este un stat în curs de dezvoltare. Este unul subdezvoltat de-a binelea! Şi pentru asta trebuie să-şi asume şi el partea lui de vină.
5. "La Podul Hagiului, din raionul Husi, s-a nascut tatal meu si mult timp dupa revolutie nu au avut lumina electrica. Dar si acum noroiul este tot asa. Nu suntem intr-o exceptie ci intr-o realitate a noastra, exista o asemena categorie. Nu stiu ce aveti cu Bucurestiul voi televiziunile. E un oras frumos, nu mai aveti ochi sa il vedeti. Poate si eu ma uit cu ochiul primarului. Imi pare rau ca noi ne declasificam si tara si orasul. Eu nu sunt de acord ca Romania poate fi etichetata ca fiind necivilizata, mai are de acoperit zone de dezvoltare. Poate am vrea mai repede sa nu ne auto negam. Parca prea usor nu ne place de noi. Mie imi place de noi."
Morala: când exagerezi cu vizichiul vezi totul în roz şi duşmani peste tot!

Un comentariu:

Karakas spunea...

Are si Basescu o obsesie: Nastase! Nastase ii da clasa la orice ora in materie de condus o tara...cu toate bubitzele lui, mult umflate de altii :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...