luni, 11 mai 2009

Întreb şi eu, ca prostu'
De când au apărut în peisaj fondurile europene, tot aud refrenul ăsta cu românii care le fură. Doar că afirmaţiile nu sunt susţinute şi de date statistice. Aş vrea să ştiu şi eu:
1. Câţi bani europeni au intrat efectiv în România? Că ăia promişi cu dărnicie sunt cioara de pe gard, şi o să-i vedem când o zbura porcul! S-au asigurat că nu vom putea să-i accesăm, inventând o birocraţie ucigătoare şi condiţii practic imposibile. Şi cum trebuie cofinanţare, iar băncile nu mai dau împrumutiri, s-au scos!
2. Din aceşti bani, câţi au rămas efectiv în România, la firme româneşti? Cele mai multe licitaţii au fost câştigate de firme din UE, nu din România, tot din motive de condiţionări.
3. Câţi bani au ajuns la firme înregistrate în ţările membre ale UE?
4. Câţi bani au fost deturnaţi cu intenţie, lucru dovedit fie de organisme de control, fie de justiţie, în urma unor procese cu soluţii rămase definitive?
5. Cum pot fi furaţi banii destinaţi de UE susţinerii balanţei de plăţi? Să ne explice madam Macovei, că prea le zice cu foc! Chiar nu realizează răul pe care îl face României cu declaraţiile sale absolut tembele? Cum poţi să ceri UE să condiţioneze politic un împrumut? Este absurd, şi sper că idioţii de la UE care vor să introducă astfel de condiţionări să realizeze pe ce drum periculos au luat-o.

Un comentariu:

Karakas spunea...

Una e lupta politica, si alta sa fi chiar idiot. In cazul asta idioata. Nu il cunosc pe Geoana si nu sunt membru PSD, da' sa spui ca Geoana si PSD ar intentiona sa fure din fondurile europene pentru ca Geoana i-a spus pe sleau in fata ca are atutudine antiromaneasca, nu dovedeste decit idiotenie si mahalagism.

Cine se aseamana se aduna. Madama si restul de pupin-basisti. Cam speriati de bombe, au inceput sa latre prin toate orificiile.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...