marți, 17 ianuarie 2012

Pentru dialog înainte, marş!



Sindicate, drepţi! Pentru dialog cu Guvernul, înainte, marş! Intraţi, ieşiţi, dialogul s-a terminat! Rupeţi rândurile! Liberi să faceţi ce vreţi, noi ne-am consultat cu voi!

Cam aşa s-ar fi desfăşurat întâlnirea la care i-a chemat azi boc pe sindicalişti. Pe picior, fără agendă, fără nimic. Asta după ce acelaşi boc a angajat răspunderea pe legi care, pur şi simplu, scot sindicatele din ecuaţia tripartită. Ele sunt bune să nu se spună că nu îndeplinim condiţiile politice ale aprtenenţei la UE, că altminteri nu prea mai înseamnă nimic. 

Dacă îmi aduc eu bine aminte, parcă Baconschi era cel însărcinat de PDL să negocieze cu societatea civilă. Şi parcă sindicatele fac şi ele parte din "societatea civilă". Dar am serioase îndoieli că Baconschi poate negocia cu cineva, ţinând cont de minunatele sale performanţe la MAE. Dacă nu e pe bază de hârjoneală în jacuzzi, înseamnă că nu se poate!

Cu opoziţia dialogul este imposibil, de vreme ce ea este atacată permanent şi jignită pe poate canalele media. Cu "societatea civilă" va fi un soi de întâlnire în familie, la ea participând, când o fi să se întâmple, obişnuiţii pupincurişti portocalii, cu patronii dialoghează înăsprind fiscalitatea, cu cetăţenii obişnuiţi, ce să mai zic! Celor care manifestă paşnic li se răspunde cu sutul în gură al jandarmului, care bate pe oricine îi pică în mână. O paranteză: nu aprob şi nu voi aproba violenţa în stradă, indiferent de motiv. Dar când a fost vorba de derbedei, jandarmii au fost mai degrabă mieluşei, în schimb cu ăia paşnici au fost fiare. Vreu să-i văd pielea în băţ jandarmului ce lovea un om căzut la pământ, care nu reprezenta o ameninţare pentru nimeni.

Pur şi simplu niciun om zdravăn la cap din România nu mai recunoaşte în boc un partener de dialog. Cum nu recunoaşte nici în băsescu un astfel de partener. Acest lucru este mai periculos decât schimbul de "amabilităţi" dintre jandarmi şi derbedeii din galeriile echipelor de fotbal(am specificat: derbedeii, pentru că sunt şi suporteri decenţi, care nu merită mânjiţi cu rahat).

Această putere, alcătuită samavolnic, care silueşte voinţa poporului, şi-a pierdut nu doar orice brumă de credibilitate, ci şi legitimitatea. Nu va mai găsi, până pleacă, niciun partener de dialog. Şi oricum nu printre cetăţenii obişnuiţi, care au dus greul crizei, pentru a îmbogăţi lipitoriile portocalii. 

Asta e situaţia cu "dialogul". Căruia i-a sucit din strat gâtul, prin pretenţia de a fi "preşedinte-jucător", traian băsescu. Şi a făcut-o atât de temeinic, încât s-a ales definitiv praful de dialog. Iar mortul de la groapă nu se mai întoarce. Nu în lumea reală...

Un comentariu:

ANONIMUS spunea...

Boc pare "Ceasca" care mai da o suta la "renumeratie"Jenant e idiotul.Sa vezi ce figuri sunt in fundal.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...