joi, 19 ianuarie 2012

O tăcere, două tăceri



Legat de demonstraţiile din ultima săptămână, intrigă şi nemulţumeşte profund tăcerea a două personaje-cheie în sistemul instituţional românesc, traian băsescu şi Mult Prea Fericitul Danel, Economistul Şef al BOR. Tăcerea lor este arogantă şi nesimţită.

Despre tăcerea lui băsescu nu mai insist: e mârlan, şi cu alta, basta! Îl doare în cur de noi! Ştiu, nu e în fişa postului, dar când a acţionat băsescu după fişa postului? Asta nu-l scuză, îl caracterizează.

Cu Danel lucrurile sunt mai grave: tăcerea lui este o impietate. Fişa postului lui e şi mai consistentă la capitolul empatie cu aceia care suferă. Las la o parte faptul că BOR primeşte un purcoi de bani de la noi, cetăţenii acestei ţări. O fi Biserica separată de stat, dar până la bani. La bani este foarte lipită de stat. Iar banii statului vin, nu-i niciun secret, de la noi toţi, credincioşi sau atei, cum om fi noi. 

Bine, înţeleg de ce nu zice nimic în Biserică despre revolta oiţelor din dotare. Dar lui şi batalioanelor de popi din dotare nu le cădea rangul dacă instalau dracului două-trei corturi în zona Pieţei Universităţii, unde să se încălzească şi să bea un ceai demonstranţii. Că nu cred că-i luau la pulane tocmai pe ei jandarmii! Dar de unde e, nici Dumnezeu nu cere!  

4 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Preafericitul n-are de ce sa fie solidar cu nimeni, el isi ia banii de la buget, spre deosebire de altii...

Karakas spunea...

Biserica e separata de stat dar aproape de vistierie...Prea Fericitul Daniel s-ar putea sa devina Prea Nefericitul. Mare dezamagire de la BOR...o institutie fara busola morala.

Karakas spunea...

Un material interesant despre amestecatura Religie + Capitalism + Politic in SUA:

For God So Loved the 1 Percent …

http://campaignstops.blogs.nytimes.com/2012/01/17/for-god-so-loved-the-1-percent/?src=me&ref=general

pacos spunea...

Pai nu se hahaia marele machitor in mijlocul mai-marilor Bisericii? O asa prietenie nu poate fi stricata de-o vorba aruncata la-ntamplare de preamercantilul Daniel.
Si-apoi corturi, ceai cald, asta inseamna cheltuiala. Nu mergea. Aia au mana de luat, nu de dat.

Daca la ultima fraza lipseste "nu", ar cam trebui sa ceara! Ca e de unde! Si inca cat!
Daca nu lipseste, se potriveste al dracului de bine si asa!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...