miercuri, 2 iunie 2010

Solidaritate şi sacrificiu

Fecioara din Pleşcoi mă calcă tot mai mult pe nervi. Nu mă interesează femeia Udrea, deşi dacă ar fi s-o descriu cu un cuvânt, ăla e "ţoapă". Mă interesează omul public, politicianul Elena Udrea, care este lamentabil, dizgraţios şi servil. Servil până la greaţă faţă de băsescu. Nu ştiu şi nici nu are vreo relevanţă faptul că i-ar fi fost sau îi este amantă Iubitului Conducător. Relevant este doar faptul că fără sprijinul lui băsescu Udrea rămânea o simplă plantă decorativă, bună de admirat până când nurii începeau să i se veştejească, şi apărea un nou contingent bovin pe piaţă, tânăr, proaspăt şi dornic de afirmare.
Acum madam a devenit un soi de înger exterminator în partid, care îşi execută colegii pe care i s-a pus pata Pulimii Sale cu aceeaşi fervoare cu care le cânta în strună şi-i linguşea mai an(i). Acum, n-aş putea spune că mor de dragul lui Blaga, care primeşte fix ce merită. Dar spectacolul mizeriei morale este, Dumnezeule, crâncen! Dacă n-ai stomacul tăbăcit, sigur dai la raţe!
Acum capra asta râioasă vine şi ne spune că "solidaritate înseamnă să munceşti mai mult pe bani mai puţini."
Ei bine, nu, vacă neagră! Să munceşti mai mult pe bani mai puţini înseamnă sacrificiu. Solidaritate înseamnă ca leprele de genul tău, putred de bogate pe spinarea noastră, să-şi plătească taxele şi impozitele, şi alea să nu fie doar de 16%. Dar n-ai cum înţelege tu această diferenţă. N-ai organ! Tu nu ştii decât cum e cu luatul, nu şi cu datul. Aşa că ciocul mic şi pasul lin, să nu se înfurie bizonul! Că face urât!
UPDATE: Dan, care are blogul "Trenduri economice", face o observaţie interesantă legată de creditul duduii. Iat-o: "Aflu cu stupoare că Nutzi nu mai doarme nopțile de grija creditului pe care trebuie să-l plătească. Având în vedere faptul că a luat creditul pe persoană fizică(parcă şi Vanghele acţionează la fel), sunt tare curios să aflu dacă au fost respectate normele băncii respective. Şi o să vă explic şi de ce: pornind de la gradul maxim de îndatorare permis de bancă în acea perioadă, îmi rezultă că doamna Nutzi ar fi trebuit să facă dovada unor venituri de cel puţin 500 000 EUR pe an, adică vreo 42 000 EUR/lună. Ei bine, aici sunt două întrebări de bază: ori doamna cu pricina a obţinut o derogare de la normă ori într-adevăr s-a făcut dovada respectivului venit. În primul caz banca pică într-o lumină al naibii de neplăcută(şi indirect BNR-ul în cazul în care a închis ochii la control), iar în al doilea caz ar fi interesant de ştiut ce impozite a plătit Nutzi pentru respectivele venituri. Totuşi, ar trebui să se facă puţină lumină în acest caz. Şi probabil atunci Nutzi ar avea cu adevărat motive să nu mai doarmă nopţile."
Întreb şi eu, ca prostu': vrea cineva să afle lucrurile astea? Şi când zic "cineva" mă gândesc la ţuluşi. Dar stai! Ei sunt ocupaţi cu trasul cu urechea şi cu îndepărtarea concurenţei!
PS: ce-mi place! Se încinge păruiala în PDL! Blaga contraatacă şi-o loveşte pe Nuţi, Fecioara din Pleşcoi, cu mâna lui Mazăre! Care are şi el ceva de împărţit cu madam! Distracţie mare!

3 comentarii:

geomarz spunea...

Nu am mai fost la Trenduri acelea economice, ca nu am mai fost.
Dar mi-a placut extrasul din textul de acolo pe care l-ati pus aci.
Deci, asa, 42 000 euroi lunar.
Parca nici nu pot intelege numarul asta.

un gog spunea...

Incearca sa te pui in pielea lui Udrea: te-ai uita la un chiompaliu ca base ? (fa si-o comparatie intre el si cocos ). Nu-mi spune ca are carisma si i-o trage cu carisma, ca ma termin pe mine de ras !

Constantin Gheorghe spunea...

Încerc, şi nu reuşesc! Ştii ce se zice: bărbatul trebuie să fie uşor mai frumos ca Dracu', şi treba merge unsă! Şi ce-i al lui, e al lui: e mai frumos ca Dracu'! Aşadar alegerea e logică, şi dacă vine la pachet cu un post de ministru cu acces la ţuţuroiul cu bani publici, e şi mai logică.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...