joi, 3 iunie 2010

PDL pe ultimul drum

Gabi Firea a luat o amendă de 18.000 de lei de la CNA, pentru: "degenerarea limbajului folosit, pentru lipsa de impartialitate a moderatoarei si pentru faptul ca nu a asigurat echilibrul intre opozitie si putere." De parcă despre asta ar fi fost vorba în emisiunea aia! Dar, mă rog! Căcăniii sunt majoritari şi în CNA, şi se cred stăpânii acestei ţări.
Uşor, uşor, se conturează imaginea unei corupţii de o magnitudine la care nimeni nu s-ar fi gândit. Corupţie patronată, dirijată şi controlată de traian băsescu. Care n-a făcut nimic pentru a-şi ţine în frâu oranjgutanii. Madam Ridzi poate fi trecută în rândul sfinţilor pedelişti, e o ascetă, cu cele o sută-două de mii de euro şmanglite. Ce e la Ministerul Economiei, ce este în parohia Fecioarei din Pleşcoi, care ar fi trebuit să fie deja la DNA, să dea cu subsemnatul în faţa ţuluşilor, ce e şi la Ministerul Educaţiei. Iar ceva îmi spune că nu este decât începutul revelaţiilor.
PDL se descompune. Şi guvernarea odată cu el. Aşa că băieţii şi fetiţele încearcă să pună gheara pe cât mai mult, indiferent de consecinţe. Doar că în graba lor fac tot mai multe greşeli, nu-şi mai acoperă urmele. Pe de altă parte, cei care vor să mai rămână în politică după implozia PDL se distanţează de partid, se dovedesc tot mai critici, mişcă în front. Şi nu mă refer la cârcotaşii de serviciu, Preda şi Cotoi. Mă refer la oameni de la centru şi din teritoriu, care înţeleg cât de mult au de pierdut de pe urma găştii care a confiscat partidul şi a parazitat instituţiile statului.
Nici nu mai contează dacă se aprobă sau nu Moţiunea de Cenzură. PDL este pe tobogan. Şi nu cred că poate repeta performanţa PSD din 2004, aceea de a recupera după ce intrase şi el pe o pantă descendentă. Fără a nega realitatea corupţiei din rândul pesediştilor, ea era la ani lumină de aceea actuală din PDL. Iar România era atunci pe creştere economică. Fusese primită în NATO şi practic şi în UE. Şi a fost nevoie de cea mai deşănţată campanie de compromitere a lui Năstase pentru ca băsescu să ajungă la Cotroceni.
Acum se decontează nu doar corupţia din PDL, ci şi tâmpeniile lui băsescu din 2004 încoace. Şi sunt multe şi grave. Iar românii nu vor fi fiind ei nişte sfinţi, dar există nişte limite ale toleranţei la nesimţirea şi aroganţa conducătorilor. În plus criza economică nu face lucrurile mai simple, dimpotrivă.
Acum ni se serveşte, pe canalele media portocalii, o mare gogoaşă: aceea a lipsei de alternativă. "Bă tâmpiţilor, v-am minţit, v-am ras salariile şi pensiile, furăm de rupem, economia e la pământ. Da, dar alţii mai buni ca noi nu sunt! Vreţi să vină iar comuniştii sau lichelele liberale?" Şi văd destui prostovani care pun botul la manipularea asta ordinară. Dar nici în minciuni nu mai sunt la unison, de vreme ce Lăzăroiu lansează alt mesaj: "totul e o cacealma, PSD şi PNL nu vor să vină la guvernare"!
Alternative ar fi. Doar că intoleranţa pedeliştilor a închis toate canalele de dialog cu societatea, în primul rând, dar şi cu majoritatea clasei politice. Iar asta lucrează împotriva lor. Chiar dacă băsescu îşi va impune din nou voinţa, în cazul în care boc e trimis la plimbare săptămâna viitoare, PDL va fi sancţionat dur la urne. Şi mai curând decât ar crede ei.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...