vineri, 4 iunie 2010

Reconcilierea româno-maghiară prin tembelism guvernamental

Îmi poate explica cineva şi mie motivele văicărelii româno-maghiare pe tema "Aoleu, intrăm în incapacitate de plată!"? După madam Udrea, şi un oficial guvernamental de la Budapesta se tăvăleşte în chinuri. "Este clar că economia este într-o situaţie foarte gravă" a spus Peter Szijjarto, purtătorul de cuvânt al premierului Viktor Orban, precizând că nu i se pare exagerat să se vorbească despre o posibilă incapacitate de plată. Iar alt tembel din acelaşi guvern maghiar a declarat ieri că Ungaria are mici şanse să evite soarta Greciei.
În ăst timp văd că Greciei nu îi merge tocmai rău. A luat banii de la FMI şi UE, îşi plăteşte sau îşi restructurează datoria şi toţi grecii sunt uniţi sub deviza "Totul pentru turism, totul pentru banii fraierilor!" Vremea datului cu bolovani a trecut, să intre în scenă sirtakiul şi uzo! Rachiul, nu mitraliera!
Nu înţeleg pe ce carte jucăm şi noi, şi ungurii. Cred că e exclus să i se facă milă cuiva de noi şi să ne mai reducă din datorii. Mai ales că gradul nostru de îndatorare este pe jumătate cât al ungurilor, care nici ei nu stau tocmai catastrofal, după standardele criteriilor de convergenţă. Grecia stă cel mai prost dintre toate trei, dar e cea mai calmă, cel puţin în declaraţiile publice.
O fi făcând bine văicăreala asta pentru costurile împrumuturilor de pe pieţele internaţionale, pe care nu avem cum le ocoli? O fi bine că ni le scumpim, ca nişte tembeli, doar de dragul de a justifica neputinţa guvernanţilor de a gestiona corect o criză?
Oricum, avem şi noi ceva în comun, români şi maghiari: nişte guverne care pişă ochii în loc să acţioneze. În lipsă de altceva, e bună şi baza asta de reconciliere româno-maghiară. Prin tembelism guvernamental. Să fie primit!
UPDATE: nasc şi la Budapesta proşti! Dar proşti, proşti, cu spume! Ce mă deranjează în primul rând la un politician este vorbitul de dragul de a vorbi. După principiul: "să dăm vina pe greaua moştenire", doi oficiali unguri, despre care este vorba în postare, au reuşit să prăbuşească bursele internaţionale, şi forintul, stârnind furia tuturor. Cică azi dau publicităţii un Raport detaliat despre starea finanţelor publice. Nu puteau să-şi ţină gura până azi? Ăia de-au pierdut ieri în draci pe burse vor fi foarte "recunoscători" Budapestei. Şi se vor răzbuna în consecinţă.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pai prin ce altceva se putea face?! :))))
aia au promis scaderi de impozite si taxe in perioada electorala iar acum au nevoie de motive sa nu puna in aplicare ceea ce-au promis. si la ei exista un popor cu mari deficiente aritmetice. :)))) deci ne potivim!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...