sâmbătă, 5 iunie 2010

Multe genii ţara noastră are

România este ţara cu cele mai multe genii pe metru pătrat, indiferent de domeniu. Se şi vede, după cât de bine ne merge, şi ce economie avem! Şi ce descoperă unul dintre geniile astea?
"Angajaţii la stat nu consumă doar salarii. Ca să supravieţuiască, cei mai mulţi muncesc. Muncind ei consumă calculatoare, consumabile, maşini, benzină, clădiri, apă, gaze, canal. Existenţa lor duce la posibilitatea de a da prime imediat ce societatea se uită în altă parte; dacă nu prime poate facilităţi, sau poate măcar cadouri de Paşte, de nunţi şi botezuri; iar dacă nu facilităţi măcar şpăgi. Tăind din numărul de bugetari oprim munca şi şpaga, adică abuzul de resurse."
Păi nu te opri cu raţionamentul aici, geniule! De ce nu te întrebi şi: " ce ne trebuie nouă transplant?" Vă daţi seama ce de cheltuieli? Echipă de recoltare, transport cu avionul sau elicopterul, operaţia propriu-zisă, imunodepresoarele, sângele, alea, alea. Sau pompierii: maşini, echipamente, spumă, apă. Nu e mai simplu să lăsăm incendiul să se consume, şi să-i dăm dracului de pompieri? Ce ne trebuie pompieri? Ce ne trebuie medici? Şi, în general, ce căutăm noi în secolul ăsta? Nu era mai bine să rămânem în secolul XVI?
Şi uite câteva domenii în care se mai pot face economii: desfiinţăm Comisia de Prognoză şi o angajăm în loc pe fiica lu' mama Omida. Desfiinţăm şi INMH, că toţi avem câte un pui de reumatism, şi la urma-urmei ne putem uita pe fereastră să vedem cum e vremea.
Să facem şi un concurs: zece cele mai stupide măsuri care pot scoate economia din criză, pentru salvarea guvernului boc. Ce ziceţi, vă băgaţi?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Ceva tot a omis geniul ăsta pustiu: că bugetarii sunt cei mai buni clienţi ai capitalismului românesc cu faţă umană. Câte cursuri inutile organizează ministerele în locaţii exotice gen Predeal, Sinaia, Poiana Braşov, Mamaia, Costineşti, etc. Păi trebuie să trăiască şi hotelieru' şi restaurantieru' şi trasportatoru' şi treinăru'...
Necazul e că dacă tăiem bugetarii, patronii ăştia de carton se taie singuri.

Anonim spunea...

In privita faptului ca avem un aparat functionaresc excedentar exista un oarecare acord. Deci putem scadea numarul fara sa scadem caliatea serviciului.

Nu putem spune asta despre transplanturi si (cred) nici despre pompieri. De aceea... nu le-am spus.

Apropo, geniu era o insulta, nu :)?

Andrei

Constantin Gheorghe spunea...

Ghici!

Anonim spunea...

Dragă domnule Gheorghe, timid dau curs provocării lansate de Dvs.
Iată primele 10 măsuri pentru ieşirea IMEDIATĂ din Criză:

1. Înfiinţarea Agenţiei Naţionale a Cerşetorilor Români. Cerşetori profesionişti în uniformă, cu stema României pe braţ, cu chitanţiere, în marile capitale europene. Imagine pozitivă, tarife mici, ordine deplină, disciplină militară.

2. Fiecare proprietar de maşină să ducă zilnic 7-8 vecini la serviciu. Dacă n-are loc de parcare să împingă maşina până găseşte. Dacă vede o groapă pe drum să o astupe cu mortarul gata preparat din găleata aflată în portbagaj.

3. Pensionarii să preia atribuţiile poliţiei şi jandarmeriei. S-a dovedit că atunci când sunt nervoşi sunt mai tari decât cordoanele. Să-i văd eu pe ăia care se pun cu o haită de babe însetate de sânge.

4. Organizarea rangerilor din parcurile naţionale în cete de haiduci, dotate cu armament modern şi tehnică de supraveghere de vârf, pe principiul “de la bogaţi la buget”. Target? Orice SUV sau maşină mai bengoasă de pe şoselele patriei care are nenorocul să treacă prin/pe lângă codru.

5. Trecerea bugetarilor la privat şi a privaţilor la stat. Să afle fiecare ce e durerea, că precis vor munci mult mai bine ca dincolo.

6. Fiecare cetăţean să-şi producă energia electrică de care are nevoie. Daca produce prea mult, poate distribui venicilor, dar banii rezultaţi din contorizare să meargă 100% la buget.

7. Impozitarea celer trei mese principale ale zile, după numărul de calorii. Ai halit o ciorbă cu smântână, o ceafă cu cartofi, o salată şi un vinişor? Dai 10 lei. Ai tras toata ziua de un iaurţel cu corn? Eşti scutit de taxe.

8. Retehnologizarea centralelor de la Turceni şi Rovinari pentru funcţionarea cu pamperşi folosiţi. Probabil că va mirosi un pic în regiune, dar cred că d-l Borbely va sprijini ideea.

9. Închirierea în afara orelor de program a lăcaşelor de cult pentru alte activităţi pioase: discoteci cucernice, petreceri pioase de nuntă, paintball smerit, baschet cu dezelgare.

10. Taxarea nemiloasă, pentru politicieni, a vorbitului la microfon şi pe sticlă: 3 lei cuvântul. Să-i mai văd eu pe ăia care ar mai brodi conferinţe de presă de o oră sau tocşoaie de trei.

Anonim spunea...

Ca să supravieţuiască, cei mai mulţi muncesc. Muncind ei consumă ..."

Unde mai pui cã si platesc impozite la stat... ... ...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...