duminică, 6 iunie 2010

În cantonament cu Pulimea Sa

Dacă e să dăm crezare "surselor", băsescu îi bagă în cantonament la Palatul Snagov pe pedelici. Îi pregăteşte trupeşte, sufleteşte şi moraliceşte pentru marele asalt asupra buzunarului "grasului", care suge sângele Bugetului de stat şi nu-i permite Fecioarei din Pleşcoi să-şi trateze depresia decât cu "generice" de 2500 de lei, în loc de originarele Jimmy Choo de 2500 de euro.
Este de văzut câţi dintre parlamentarii PDL se vor prezenta la convocarea Iubitului Conducător. Pariez că vor fi destui care vor refuza "onoarea". Poate acum va înţelege şi Marele Cârmaci că a greşit impunând votul uninominal. Nu contează că varianta aleasă pare cretină unora, deşi are logica ei, şi una cât se poate de serioasă. Votul uninominal asta face: slăbeşte disciplina de partid şi face guvernarea o pacoste în momente tensionate, ca acum, când se iau decizii ce afectează grav viaţa votanţilor. Iar votanţii contează mai mult decât invocarea "interesului superior al naţiunii". Ăla vrea să fie reales, aşa că-şi bagă picioarele în el de "interes superior". Lui îi e mai aproape "interesul inferior" al supravieţuirii politice.
Ceea ce se dorea a fi o armă împotriva opoziţiei, pentru controlul Parlamentului, se întoarce împotriva lui băsescu. Are probleme în propriul partid. Şi nu le rezolvă ameninţându-i că-i trimite în Opoziţie. Pentru că în Opoziţie se află deja unii, care nu vor să plece de acolo decât prin alegeri anticipate. Aşa că nu în opoziţie îi trimite, ci la alegeri anticipate. Să nu fi înţeles băsescu mesajul unora din propriul partid şi pe cel al Opoziţiei, adică: "No more boc!"? S-ar părea că da.
Deocamdată, cum spuneam, problema lui băsescu este boc. Poate se vor găsi câţiva să-i spună diseară că o parte a soluţiei o reprezintă plecarea actualului guvern. Şi asta ÎNAINTE de angajarea răspunderii. De fapt, trebuie să ne luăm adio de la tranşa asta. Poate că ar fi mai inteligent dacă s-ar schimba repede guvernul, după care noul guvern ar negocia cu FMI o altă schemă de reducere a deficitului bugetar, mai echilibrată şi mai puţin penalizatoare pentru români. O schemă care să fie pusă de acord cu sindicatele şi care să poată fi asumată de toate partidele politice parlamentare.
Aşa că, dacă NU se ia această decizie, de licenţiere a lui boc şi de schimbare a guvernului, întâlnirea de diseară nu va fi decât un cantonament pentru şpriţ, cu Pulimea Sa pe post de sperietoare.

3 comentarii:

ALBERTO spunea...

in parlament sunt 2 legi:
-pensia scade cu 15%(prima lege)
-punctul de pensie scade cu 17%(a doua lege)
in total pensia scade cu 32%

Anonim spunea...

poate intr-un tirziu si de nevoie s-o trezi romanul ca-i vine mintea la cap din intimplare desigur. romanii merita ceea ce vine cu virf si indesat! dupa cum singur ai avut ocazia sa vezi live nici acum nu renunta la timpeniile cu vestul luminos si egoismul sinucigas. aia care cred in nebunia si prostia lor ca ei vor scapa daca altora le va merge rau sint demni de tot dispretul!

Anonim spunea...

- http://www.youtube.com/watch?v=XmMau4EJdi0&feature=related

romanii au ajuns ca astia de aici1 :))))
cine naiba putea sa-i aleaga pe astia?!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...