luni, 7 iunie 2010

De ce ne agităm?

Prieteni, de ce ne agităm noi? De ce ne dăm cu curu' de asfalt şi cu capu' de pereţi? Ca să ce? Să scăpăm doar salariile şi pensiile amputate? Ce proşti suntem!
Nici n-au fost aprobate şi implementate, că Guvernul, încrezător în "succesul" măsurilor luate, a şi convenit cu Comisia Europeană mărirea taxelor şi impozitelor!
Şi uite aşa suspectez că, de fapt, nici de data asta boc şi ai lui n-au spus tot adevărul celor de la FMI. Şi trebuie să reducă şi mai drastic cheltuielile. Au început cu ce este mai greu, salariile şi pensiile, iar privaţilor le-au dat un calmant, pentru a nu-i avea pe toţi în cârcă. Iar peste vreo trei luni vor veni şi cu TVA şi cota unică mărite. În ăst timp salariaţii şi pensionarii se vor fi obişnuit cu gândul că trebuie să trăiască pe sponci.
Ne afundăm tot mai tare în mlaştina incompetenţei şi a corupţiei, Ne-am făcut-o cu mâna noastră. E drept că am avut de ales între competenţi şi corupţi, ăia din PSD, şi între incompetenţi şi mai corupţi, pedelicii şi ai lor. Ca de obicei alegerea a fost cea proastă.
Nu sunt convins că Moţiunea de Cenzură va trece. Şi nu va trece pentru că a fi la putere pe seceta asta de bani este un avantaj căruia nu-i dai aşa de uşor cu piciorul. Până la alegerile din 2012 ei trebuie să găsească resurse pentru ca afacerile lor să supravieţuiască anul ăsta şi în 2011. Şi dacă se întâmplă aşa, ce mai contează că în 2012 primesc un şut în cur de la electorat? N-au să moară de foame. Noi poate că da, ei sigur nu. Şi atunci de ce ne agităm? Lucrurile sunt bătute în cuie. Şi restul nu-i decât pregătire psihologică...Fiţi zen!
UPDATE: hop şi BNR cu vestea creşterii taxelor şi impozitelor! De ce mama dracului nu le-au luat la pachet? Nu-mi făceam draci decât o singură dată. Iar boilor care credeau că au scăpat, că "grasul" e pedepsit şi slabul mângâiat pe frunte, un sincer şi vesel: "sictir, idioţilor!" Aşa e când te bucuri de necazul altuia!

Un comentariu:

geomarz spunea...

Marasmul economic se va agrava.
Va fi mai ceva ca in 1929...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...