duminică, 15 ianuarie 2012

Soluţia crizei din stradă nu poate fi decât politică



Cineva încearcă să obţină un pretext-beton pentru introducerea stării de urgenţă(necesitate?), şi apelează la tipii din galeriile echipelor de fotbal? Nu de altceva, dar Jiji mai mult ca sigur a dat o mână de ajutor Pulimii Sale. S-au strâns cam multe dosare pe capul lui. Iar un cititor îmi semnalează că şi UNPR are în dotare nişte huligani din galerii în dotare. 

Tăcerea puterii este iresponsabilă. Lipsa ei de inteligenţă devine priculoasă. Deja în Piaţa Universităţii a apărut un embrion de program politic al manifestanţilor, el este radical, şi deloc tandru cu actualii guvernanţi. 

De ce nu mai hăhăie băsescu la popor? Vineri era plin de aplomb, şi ne urechea, pentru că nu-i satisfacem visele lui erotico-reformiste. Acum i-a mai intrat tupeul la apă, i s-a înmuiat aroganţa, i s-a blegit aplombul? Nu mai intreb de ce nu intervine boc. El nu există! N-ai ce aştepta de la el!

Acum, şi dacă se introduce starea de urgenţă, ce se rezolvă? Nimic! Doar se escaladează violenţa în societate. Iar problemele rămân: şi sărăcia, şi şomajul, şi proasta guvernare, şi corupţia, şi furtul din bani publici, şi subdezvoltarea. 

Am scris de vineri un lucru: e nevoie de o "Masă Rotundă", pentru a găsi o soluţie pentru această criză socială, în primul rând. Nu există soluţie în afara politicii. Or, de prea multă vreme politica a dispărut din prim planul societăţii româneşti, pentru că aşa a vrut traian băsescu. Acum, vrea, nu vrea, e cazul să lase politicul să-şi facă treaba. Chiar dacă asta înseamnă ca, la un moment dat, să iasă el din scenă!   

5 comentarii:

Unknown spunea...

Nu degeaba SRI a primit din ce in ce mai multi banuti pe timp de criza. Cativa instigatori pusi pe harta si compromiti ditamai miscarea decenta. Eu am totusi senzatia ca s-a cam pornit un tavalug greu de oprit de Base and company. Si-au dat foc la valiza cu mana lor.

ceghe vara spunea...

"Nu exista pace fara dreptate" citeam
undeva odata...

Emigrant spunea...

Corect. Eu zic sa faceti o masa rotunda si alaturi un gratar cu manele la maxim.
Parerea mea.
Sa traiti bine unii cu altii distrusilor si stralucitorilor!
Acum aveti ce meritati, voi TOTI!

Al spunea...

si asta: http://www.kamikazeonline.ro/2011/12/unpr-lanseaza-usp/ ca sa fie 2 surse

ANONIMUS spunea...

O sa aiba parte exact de ce a reusit
Ceasca ,care cu toata introducerea de "stare de necesitate "n-a fost luata in serios.In 89 a iesit toata lumea noaptea si tipii de paza se faceau ca ploua.Dar nu cred ca armata
o sa cuteze sa accepte cerintele ca se lasa cu scantei.Poate le vine ideea de a chema in ajutor pe portocalii in vreo piata.Ca istoria se repeta.Dupa ce s-a cerut intalnirea conducerii armatei,si care s-a si intalnit,se pare ca au refuzat politicos la cererile lor.Nu pot face nimic.Daca atacau in forta o dadeau de dracu'.Ca acum nu fac nimic ,se amplifica miscarile de protest.Sunt terminati dar inca nu realizeaza.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...