joi, 5 ianuarie 2012

Obsesia bananei la româniFraţilor, explicaţi-mi şi mie: ce e cu obsesia asta a bananei la români? Care cum îşi aminteşte naşpa de comunism, mai ales ăia care n-au prins "Canalul" sau Piteştii, pune pe primul plan banana, mai ales lipsa ei din galantare. Ce libertate, ce democraţie, ce drepturi cetăţeneşti? Nu ne-a dat Ceaşcă banana, am avut un traumatism colectiv. De care nu ne-am vindecat nici azi.

O duducă corporatistă înşira azi cu elan cele mai vândute mărfuri de Crăciun şi de Anul Nou în lanţul de supermarketuri la care salahoreşte. Cap de listă? Banana! O fi pentru faptul că am fost şi suntem o republică bananieră?  Că altminteri noi popor de potenţi, nici nu poate fi vorba de frustrări sexuale!

3 comentarii:

Karakas spunea...

Toti din lagarul comunist aveau o problema la banana,sau...portocala. La rusi, de exemplu, pe vremea aia era lipsa de portocale, si aveau obsesia portocalei :)

Ma mir ca e lipsa de banane in Romania. E unul din cele mai ieftine fructe...

Constantin Gheorghe spunea...

Nu e lipsă, prietene! Prisosesc! Că sunt mizerabile, calitativ, mai bine arunci banii pe stradă, decât să le cumperi. De fapt, ORICE fruct e mizerabil, banană sau nu. Eu vorbeam despre o "banană-simbol" al mizeriei comuniste şi al opulenţei capitaliste.

Fluieratorul spunea...

Romania exporta banane. La greu. De ce n-ar fi ieftine si pe toate drumurile?

Lumina nu mai vine de la Vest: eșecul Americii.

  Întâlnirea de ieri, de la Geneva, a lui Joe Biden cu Vladimir Putin oficializează eșecul politicii externe post-belice a Washingtonului, d...