joi, 5 ianuarie 2012

Obsesia bananei la români



Fraţilor, explicaţi-mi şi mie: ce e cu obsesia asta a bananei la români? Care cum îşi aminteşte naşpa de comunism, mai ales ăia care n-au prins "Canalul" sau Piteştii, pune pe primul plan banana, mai ales lipsa ei din galantare. Ce libertate, ce democraţie, ce drepturi cetăţeneşti? Nu ne-a dat Ceaşcă banana, am avut un traumatism colectiv. De care nu ne-am vindecat nici azi.

O duducă corporatistă înşira azi cu elan cele mai vândute mărfuri de Crăciun şi de Anul Nou în lanţul de supermarketuri la care salahoreşte. Cap de listă? Banana! O fi pentru faptul că am fost şi suntem o republică bananieră?  Că altminteri noi popor de potenţi, nici nu poate fi vorba de frustrări sexuale!

3 comentarii:

Karakas spunea...

Toti din lagarul comunist aveau o problema la banana,sau...portocala. La rusi, de exemplu, pe vremea aia era lipsa de portocale, si aveau obsesia portocalei :)

Ma mir ca e lipsa de banane in Romania. E unul din cele mai ieftine fructe...

Constantin Gheorghe spunea...

Nu e lipsă, prietene! Prisosesc! Că sunt mizerabile, calitativ, mai bine arunci banii pe stradă, decât să le cumperi. De fapt, ORICE fruct e mizerabil, banană sau nu. Eu vorbeam despre o "banană-simbol" al mizeriei comuniste şi al opulenţei capitaliste.

Fluieratorul spunea...

Romania exporta banane. La greu. De ce n-ar fi ieftine si pe toate drumurile?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...