luni, 2 ianuarie 2012

Mintea prostului



Mintea prostului e mereu odihnită. Deci poate produce oricând surprize. Sincer, nu credeam că o să citesc despre astfel de lucruri, produse mai ales în Israel. Dar, din motive politice vinovate, evreii au tolerat dezvoltarea unui extremism al ultra-ortodocşilor, care acum reprezintă circa 10% din populaţia statului Israel. Câtă vreme au stat să-şi răsucească perciunii şi să studieze Tora, hai, mai treacă-meargă, deşi trăiesc, cei mai mulţi, din ajutoare sociale, cu alte cuvinte freacă menta şi fac copii(că sunt cei mai prolifici), nu prea au deranjat. Acum s-au activat şi încearcă să impună viziunea lor tuturor evreilor, susţinând segregarea sexelor şi excluderea din viaţa publică a femeilor.

Ultima ispravă a flăcăilor datează din noaptea Anului Nou, când  un grup de ultraortodocşi a ieşit  pe străzile Ierusalimului, cu copii purtând Steaua lui David şi uniformele în dungi îmbrăcate de evreii din lagărele naziste de concentrare. Sigur, cei normali la tărtăcuţă au fost oripilaţi şi au protestat. Să faci o fetiţă "curvă", s-o hărţuieşti pe stradă, doar pentru că fusta ei nu-i place unuia dintre demenţii ăia perciunaţi, e de domeniul manualului de psihiatrie. Dar e un fapt acceptat, în numele "libertăţii de exprimare şi de credinţă".  

N-o să se întâmple nimic, după indignarea asta fotogenică. Bibi are nevoie de sprijinul ultra-ortodocşilor, pentru a guverna. Şi pentru a popula noile colonii din teritoriile palestiniene. Restul e ipocrizie pură.

2 comentarii:

pacos spunea...

Intotdeauna se subestimeaza numarul de indivizi prosti aflati in libera circulatie pe planeta.

Un prost este acela care cauzeaza daune altei persoane sau unui grup de persoane, fara a avea un cistig personal din asta si, foarte posibil, provocandu-si daune mai ales lui insusi.

Inteligentii subestimeaza intotdeauna puterea distructiva a prostilor. Ei uita constant faptul ca in toate ocaziile si circumstantele in care au avut de-a face sau s-au asociat in vreun fel cu prosti, indiferent sub ce forma, interactiunea s-a dovedit mereu a fi o uriasa si extrem de costisitoare greseala.

Inteligenta este o constanta, desi populatia e intr-o continua crestere.

Avem noi o vorba: "spune-mi cu cine te insotesti, ca sa-ti spun cine esti". Aia e!

Fluieratorul spunea...

Ce sa zic, unii evrei seamana tot mai mult cu unii arabi, si de-aia n-o sa iau niciodata partea evreilor sau a arabilor in problemele pe care le au intre ei. Din partea mea, sa-si ia reciproc gitul, si asta cit mai repede si mai definitiv, si sa nu mai aud niciodata de "ultrasii" de nici un fel, ca m-au plictisit...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...