luni, 2 ianuarie 2012

Anu' ăsta ne ia dracu'!



De vreo câteva zile "Apocalipsa" este nota definitorie a comentariilor cam peste tot pe unde te duce telecomanda. Mai ales Apocalipsa economică, dar nu numai. N-au prezis maiaşii că anu' ăsta ne ia dracu' definitiv şi irevocabil? Au prezis! Atunci? Atunci căutăm "semnele"  prevestitoare în orice tâmpenie. Orice râgâit al vreunui "analist", numerolog, astrolog, este disecat, întors pe toate feţele, dezbătut în direct de ciopoare de gurnalişti. Noroc că ălea două super-ghicitoare sunt la mititica! Că doar ele au lipsit din ghiveciul ăsta! 

În orice ţară se întâmplă ca poliţişti(care sunt şi ei oameni, deşi mulţi n-ar paria pe asta) geloşi să-i rezolve pe amantanţii prietenelor(soţiilor) lor, ca apoi să se sinucidă cu arma din dotare, sau nişte interlopi să-şi ia gâţii, sau vreun teribilist de bani-gata să se facă bucăţele cu maşina sa de fiţe, beat-pulă fiind. Dar NIMENI nu face din aceste fapte diverse un eveniment naţional. Ce dracu', avem toţi cablu, şi vedem că nimeni nu face transmisii în direct de la "locul faptei", ore şi ore şi ore, fără să spună, practic, nimic! De ce merită atâta atenţie ţiganul ăla din Bărbuleşti, şi nu vedem aceeaşi preocupare pentru oameni care chiar fac ceva pentru semenii lor? 

Ne mirăm că cea mai mare audienţă de Revelion au făcut-o maneliştii. Două decenii de degradare a mediului cultural şi civilizaţional, în numele pieţei libere, care stabileşte ierarhiile "reale" prin jocul cererii şi al ofertei ne-au adus aici. Şi continuăm pe drumul ăsta. Transformând totul în marfă.

Se poate şi aşa. Dar nu rezolvăm nimic. Dar ideea că anu' ăsta ne ia dracu' e de bază pentru ratingul tembeliziunilor. Care au început anul cu acceleraţia la blană...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...