luni, 23 ianuarie 2012

Mai dă-le o sută, traiane!



Maximum ce poate scoate USL de la coaliţia guvernamentală, recte de la PDL, este amânarea cu un an a plăţii taxei de înmatriculare. Dar nici asta sigur. Restul sunt vorbe, despre remaniere şi alte bazaconii, prezentate cu morga obişnuită de veşnic plouatul Cotoi. În rest toată lumea se află pe poziţii, în tranşee, şi-şi aruncă unora altora în cap cu căcat. 

Acum câteva cuvinte despre posibilitatea alegerilor anticipate. Un acord politic poate duce la o schemă perfect constituţională: trece o moţiune de cenzură, preşedintele desemnează un premier, se cere un vot de investitură, care este negativ. În aceeaşi zi se desemnează un alt premier, care vine cu un guvern, a doua zi, care pică şi el. În aceeaşi zi Preşedintele dizolvă Parlamentul, cu acordul tuturor.  Practic, cu respectul Constituţiei, se pot convoca alegeri anticipate în trei zile. înainte de asta se dă o ordonanţă de Urgenţă şi se stabileşte durata campaniei electorale la doar 15 zile, ca în Spania. Dar pedeleii nu doresc alegeri acum, vor să câştige timp, doar ei ştiu pentru ce. La jumătatea lunii februarie, poate la 1 martie am avea un nou Parlament, şi în câteva zile după aia un nou guvern. Iar lucrurile se liniştesc, măcar câteva luni, pentru a şi construi ceva.

Doar că Pulimea Sa ştie că tot în jur de 15 martie ar fi suspendat, şi după o lună spune pa! Cotrocenilor. Aşa că nu se schimbă nimic!     

2 comentarii:

Arogantu' spunea...

Pai vezi ?
Ar trebui ca USL sa sublinieze acest aspect - dupa ce bok a facut prostia sa vorbeasca despre dificultatea tinerii alegerilor anticipate !
Le e frica de popor, asta este !
Cum zicea nu mai stiu cine: COSMARUL PD ESTE UN OM CU STAMPILA !

ANONIMUS spunea...

Vedem pana cand casca gura Basescu,daca reuseste sa infurie tot
poporul poate scapam de el.Depinde de o plimbare de placere a"bizonului
nationale" sa treaca pe la prefectura,fara scandal.Dar ar fi prea frumos.Cum spunea Badea Mall-urile erau pline.Asta este.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...