joi, 12 ianuarie 2012

Laşitate



Un act de laşitate a provocat un grav accident de circulaţie, soldat cu doi morţi pe loc, şi mai mulţi grav răniţi. Nişte unii(pe care vreau să-i văd la mititica!) s-au apucat să taie un copac de pe marginea drumului. De deştepţi ce au fost, l-au prăbuşit pe mijlocul şoselei, nu pe câmp. Şi pe mijlocul şoselei l-au lăsat, fugind ca ultimii laşi. În loc să stea dracului acolo şi să oprească circulaţia, să-l semnalizeze , şi-au pus palma în cur, şi s-au făcut nevăzuţi. 


Este un act de iresponsabilitate, de dispreţ pentru ceilalţi, pentru viaţa lor. Este atât de tipic românesc! Şi caracteristic pentru mentalităţile unui popor care se consideră creştin, şi, mai nou, european. Halal!  

4 comentarii:

Fila spunea...

E plina tara de personaje care au impresia ca daca isi fac cruce prin tramvaie sau la fiecare intersectie (cu semafor sau fara), sunt mai buni, mai corecti, mai frumosi...

ciprian teodorescu spunea...

situatia asta e grava si implica de fapt,mai multe ,nu numai lasitate.deci ce ati deschis aici e un capitol vast.iata cum as vedea eu lucrurile:
in cazul in care militia romana ii prinde pe "cetateni"(ii zis militie,nu face dovada de a fi politie)acestia sa fie dusi,o sa radeti,la un ong,pusi sa planteze copaci,sa vada cat de greu e sa plantezi un copac,cat de greu creste un copac.ar fi cea mai utila "pedeapsa" pentru ei.
repet,subiectul de fata deshide o groaza de subiecte.
ati observat ca in judetele din sudul acestei fascinante Romanii,se taie arbori,in prostie,de cativa ani "buni" si pe la orase,pretextand tot felul de chestii imbecile.iata exemple:o baba spune ca copacul din fata geamului ei ii face intuneric,deci hai sa-l taiem,altul zice ca la masina scumpa pe care o are el,o sa-i cada copacul,si la o furtuna,o sa-i faca praf masina,deci hai sa-l taiem,altii,cum au fost boii aia care l-au lasat asa,pe autostrada,cu siguranta n-aveau lemne de foc sau vroiau sa-l vanda pentru asta.
in scolile din sudul tarii ce mai poate oare sa se invete?profesorii ,cati mai sunt la sate,incearca si ei sa faca ce pot,sa educe cum pot.
in tara sunt ample campanii de plantari de copaci,de strangeri de gunoaie etc,incercari timide,ce-i drept,de educare a populatiei tinere si foarte tinere de a nu rupe,taia,arbori.
stiu ca nu se vede inca,pentru ca nu sunt asa de multi voluntari pentru cati copaci ar trebui plantati sau pentru a educa si pe cei de la sate,de exemplu.noi,prin ong-uri,am plantat foarte multi stejari,de exemplu,in jud.Teleorman,toata luna noiembrie 2011.stiu,e putin,dar daca nu se fac astfel de "campanii"in tara,padurile se vor taia din ce in ce ai mult.de unde si consecintele catastrofale care decurg,in timp,dupa taierea fie si a unui copac.popor credincios?ha,pe zi ce trece ma indoiesc de acest aspect...
sunt nevoit sa-l citez pe Sfantul Siluan Athonitul:"cel mai sigur semn ca Sfanta Scriptura a trecut in inimile noastre este manifestarea ei in viata noastra,in existenta noastra cea mai concreta,de zi de zi".
ori,draga domnule Constantin,ceea ce s-a intamplat (si)cu acel copac doborat,arata limpede contrar a ceea ce spunea Sfantul Siluan.
cu parere de foarte rau o spun,sunt sigur ca "autoritatile" nu vor gasi nici de data asta o solutie...

Anonim spunea...

in noiembrie am avut un accident de masina aproape similar (am lovit o remorca a unui tractor agricol care venea de la furat de lemne, stricat si oprit pe ambele benzi de circulatie, peste linie continua, imediat dupa o curba la dreapta, transversal pe drum - european de altfel, noaptea, pe ceata, fara nici o lumina sau semnalizare). Cretinii care furasera lemnele, in loc sa semnalizeze blocajul il chibitau pe tractorist (noroc ca s-au ferit si nu i-am facut si pe ei praf intre remorca si masina mea), dupa care erau suparati ca am chemat politia (care ce-i drept a ajuns in cam 10 minute). Ce s-a intamplat mai departe: tractoristul s-a ales cu permisul suspendat si o mica amenda pentru defectiuni tehnice si ca a incalcat linia continua, iar cei cu lemnele au scapat...cu tot cu lemne, ca erau saraci si nu aveau cu ce sa se incalzeasca... asa ca, despre ce vorbim aici, daca ai ''ghinionul'' sa fi intr-o astfelde situatie, asta este. totul porneste de la educatie si de la constientizarea cretinilor asupra consecintelor posibile ale faptelor lor, imediate si pe termen lung... dar la IQ mediu ma indoiesc ca se (mai) poate face ceva.

Karakas spunea...

Nu e tipic doar pentru romani. In SUA, un truck a lovit o femeie in scaun cu rotile, si dupa aia au mai trecut doi peste ea. Nu s-a oprit nici unul...Natura umana. Dar eu tot i-as duce pe stadion si i-as impusca, asa, ca in China.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...