joi, 19 ianuarie 2012

Jos Piaţa Universităţii!



UPDATE: revolta în România nu se rezumă la Piaţa Universităţii. Excepţie făcând seara asta, sunt oraşe din România, pe nedrept ignorate, unde se strâng seară de seară mult mai mulţi protestatari decât în Piaţa Universităţii. Aşa că ar fi cazul să nu mai fim atât de piaţo-centrici, că nu e cinstit, şi nici demn. Şi oamenii ăia din ţară merită respectul nostru, chiar dacă nu-i facem atât de vizibili. Deci respectul meu tuturor celor care îşi fac auzită vocea.


Piaţa Universităţii devine obiectul unui soi de cult religios, o "vacă sfântă" autohtonă, şi cine se atinge de ea devine obiectul unui linşaj mediatic din partea...pupincuriştilor portocalii şi a "analiştilor" de ambe sexe(cu condiţia să definească cineva sexul lui Pora!). Piaţa Universităţii este un spaţiu al purităţii, diafan, din care trebuie evacuată politica. Cât de imbecil să fii să spui că, şi acceptând că ăia toţi din Piaţă ar fi apolitici la modul absolut, cererile lor sunt APOLITICE! Demisia Preşedintelui este o cerinţă politică, demisia premierului este o cerinţă politică, alegerile anticipate sunt o cerinţă politică. 

Piaţa Universităţii nu este proprietatea nimănui, nimeni nu are monopol asupra simbolului reprezentat de Piaţă. Într-o democraţie aşa ceva nu este posibil. Nu putem evacua politica din viaţa noastră. Putem s-o facem mai bună, s-o domesticim. Esenţa democraţiei o reprezintă acceptarea pluralismului. Dacă cineva are pretenţia să alunge din Piaţă pe aceia care au o opţiune politică exprimată clar, fără ascunzişuri, acel cineva are un comportament totalitar. Dacă Piaţa Universităţii devine totalitară în gândire şi în practică, atunci "Jos Piaţa Universităţii!" 

PS: la TVR nişte tute, în frunte cu recent "licenţiata" Rodica Culcer, cu porcul de Pătrăşconiu, cu unul Toma Roman, profesor la ASE, calcă în picioare USL, şi minimalizează impactul manifestaţiei de la Arcul de Triumf. În plus, aceeaşi idee: nu vă atingeţi de "depolitizata" Piaţă a Universităţii. Sictir, golanilor!

3 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Lasati, ca dobitoxicu' Sorin Rosca Stanescu tocmai rezolva la Antena3 problema lipsei de apartenenta si isi adjudeca piata, ca proaspat politician (carnaxi!), fericit de fuziunea grupului de la meetingul USL cu Piata Universitatii.

Constantin Gheorghe spunea...

Prietene, ţi-am luat-o înainte! I-am tras şuturile de rigoare lui SRS în postarea anterioară! Sâc!

Fluieratorul spunea...

Da, am vazut si postarea, si prestatia lui SRS la meeting... :) Va spuneam numai ca SRS a supralicitat la Antena, ca sa nu cumva sa ne scape asocierea intre USL si cei din Piata si sa nu intelegem cine vorbeste acum pentru noi...

L-am vazut adineauri si pe Ludovic Orban, recidivist in ale incasarii de imbrinceli, spunind senin ca de fapt au fost citiva care au intrat in el, si ca in imaginea luata strimt nu s-a vazut ca aia erau putini, si el de fapt e un om popular, care spune despre sine o questie foarte draguta: "ascult cu rabdare pe oricine ma lasa sa vorbesc". Si eu la fel. :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...