luni, 16 ianuarie 2012

Cotoi, idiotule!



Mai acum vreo jumătate de oră, Cotoi expunea pe televiziunile de ştiri mărgica scremerii partidului de guvernământ. Şi a început cu o tâmpenie cât casa: "Partidul are la îndemână o armă puternică, arma dialogului". "PDL are la dispoziţie arma dialogului. Constatăm că a apărut o crevasă între politicieni şi societate şi o crevasă între putere şi opoziţie şi a luat decizia să înceapă un dialog pe trei paliere. PDL va lansa astăzi invitaţia structurilor civice pentru a veni la dialog şi să găsim împreună soluţii, iar Teodor Baconschi a fost însărciant de Colegiul director să organizeze acest dialog. S-a decis să înceapă un dialog cu structurile sindicale, iar Ioan Oltean a fost însărcinat cu acest dialog. Ne dorim un dialog cu celelalte partide politice, cu opoziţia, iar Emil Boc a fost desemnat să genereze şi să gestioneze acest dialog."

Bă, tembelurile! Dialogul nu e o armă, e un instrument, un mijloc! Dar în mintea voastră nu există decât o idee: aceea a confruntării. A distrugerii adversarului.  Şi cu cine o să dialogheze Baconschi? Cu civicii înregimentaţi? Cu GDS? Cu Alianţa Civică? Cu IPP? Cu madam Pippidi?

Dar ştiţi ce-i mişto? În timp ce scriu astea, Cotoi intră la A 3, să facă nişte precizări, dar spune ofuscat, când Sandra Stoicescu îi mulţumeşte că intră în dialog cu ea, că nici vorbă de aşa ceva. El nu dialoghează cu A 3. Păi şi asta e o parte a societăţii, boule! Cu cine vreţi să dialogaţi? Cu pupincuriştii voştri? Restul nu există?

Uite ce scria pe blogul lui Baconschi: "Ştiu însă că un lucru devine din ce în ce mai clar pentru toţi românii de bine. A început încleştarea pe viaţă şi pe moarte între forţele trecutului şi proiectul unei noi Românii. Opoziţia şi-a activat în sfârşit întreg arsenalul moştenit de la Ana Pauker, Teo, Luca şi Dej: derbedei înarmaţi, dezinformare, propaganda urii. Ne acuză că vom fura alegerile doar pentru că vrem ca românii să voteze, în diaspora şi acasă. Ce vor ei, în schimb, e ca o populaţie imbecilizată de televiziuni, înfricoşată de scenarii apocaliptice mereu dezminţite de realitate şi, mai nou, de bătăuşii scoşi pe străzi, să aleagă în locul reformei Statului retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic".

"Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii."

Şi cum vreţi voi să dialogaţi cu opoziţia, musiu Cotoi? Hai, zi! Cu care sindicate dialogaţi, vacă neagră? Cu alea pe care le-aţi distrus voi? Hai sictir, cu propaganda ta de căcat, cu tot! Huo, jigodie! 

PS: în acest articol au fost folosite cuvinte existente în orice dicţionar. 

4 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Dl Cotoi nu obsearva ca PD-L-ul in frunte cu presedintele lui Basescu,au reusit sa-l scoata din istorie.Este mort dar nu stie inca.Chiar daca moartea politica este totala,sa fie linistiti,fizic au ramas destui care vor infunda puscariile dupa alegeri pentru hotiile facute.Faceti-va valiza si nu uitati prastia pentru chiftele .
Dialog nu se poate face cu asemenea otrepe.

Karakas spunea...

Baconschi e la fel de "rafinat" in gindire ca orice mahalagiu. Cind spune despre protestatari ca au: "retorica urii şi neputinţei ridicată la nivel de program politic", de fapt cred ca se uita in oglinda si isi urla neputinta. Daca asta mai are in cap, sa aminteasca de Ana Pauker, inseamna ca si el e ghena istoriei.

Cu asemenea conducatori care isi reneaga poporul cu un dispret si o afazie de-a dreptul clinica, ce dialog sa ai?

Fluieratorul spunea...

Pai dialogul lui Cotoi nu e al oricui, d-le Liberal. El e Cotoi, portavocea puterii, cum a discute el cu d-na Stoicescu. El decreteaza ca dialogul e o arma, nu ca vrea s-o si foloseasca.

Ce ma seaca, insa, peste toate lucrurile, e ca Becali e luat in continuare in seama si dat pe post, cu elucubratiile lui...

acuvio spunea...

Mulţumesc pentru popularizare.
Sursa foto: Acuvio.
Codiţiile de preluare pe blog :)

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...