miercuri, 25 ianuarie 2012

Băsismul de bun-simţ



Tolontan prezintă un text, despre care afirmă că ar fi  discursul de diseară al lui traian băsescu. Textul este interesant, dar NU îl reprezintă pe Marele Timonier în niciuna dintre frazele sale. Bănuiesc că este ceea ce ar vrea să audă Tolontan, băsist până în măduva oaselor, de la idolul lui. Este, recunosc, un băsist de bun-simţ, o specie pe cale de apariţie, ceea ce, până la urmă, nici nu-i rău, deşi e cam târziu.

O afirmaţie rămâne din textul ăsta, şi ea rezumă tragedia unei naţiuni prost guvernate: Astăzi, 25 ianuarie 2012, în România s-au născut 508 copii și au murit 701 oameni. În fiecare zi, devenim cu 200 de români mai puțini." Deşi băsescu şi boc ar trebui să fie mulţumiţi de vestea asta: sunt cu două sute de pensii, alocaţii, ajutoare de şomaj mai puţin, deci mai mulţi bani pentru Vuittoanele Fecioarei din Pleşcoi! Ştiţi cum e: tot răul spre mai bine! Binele portocaliiilor...

4 comentarii:

Valentin Berceanu spunea...

Eu cred totusi ca nu e o "creatie" a lui Tolo. Mai degraba i l-a livrat cineva, pe surse, si i l-a vindut ca fiind adevarat.
Nici mie nu mi se pare ca il reprezinta in vreun fel pe marele machitor (cum il alintati dumneavoastra) dar oricum discursurile nu si-le scrie singur, iar asta miroase a unica sansa de supravietuire a lui Basescu, cu eticheta de provenienta de la servicii.

Matilda spunea...

Băsismul şi bunul-simţ sunt două noţiuni antagonice.

Valentin Berceanu spunea...

Intre timp, s-a confirmat la realitatea. E inventia lui Tolontan.

N. Raducanu spunea...

Daca intr-adevar falsul discurs al lui Basescu e opera lui Tolontan, inseamna ca autorul nu a inteles pana acum esenta gandirii basesciene. Niciodata acest presedinte nu va rosti un discurs autocritic, in fond de capitulare. Din contra, el va da vina pe Voronin, Iliescu, Ponta si Antonescu, pe criza venita din exterior, pe haimanalele incolonate ale periferiilor, pe comunism, pe ex-regele Mihai, etc. Si, bineinteles, va lauda realizarile celor 7 ani la Cotroceni, merite ce nu ii sunt recunoscute de popor. Bun-simt? Calificativ ce dovedeste un exces de bunavointa din partea dvs.?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...