miercuri, 11 ianuarie 2012

băsescu şi-a dat cu tesla'n coaie!


UPDATE: explicaţi-mi şi mie! De ce un slujbaş al statului, care apără interesul public, moare de grija sistemului privat, şi-l doare în cur de sistemul de pe urma căruia mănâncă o pâine? Unul care îi va lua locul lui Arafat la MS nu găseşte nimic altceva de zis jurnaliştilor decât că sectorul privat TREBUIE să intre pe segmentul medicinii de urgenţă, şi că Arafat greşeşte. Aşadar, băieţi şi fete, SMURD a murit! Urmează înmormântarea, şi deschiderea testamentului, pentru a vedea cine-l moşteneşte...


În stilul de acum consacrat, traian băsescu şi-a dat o lovitură magistrală cu tesla în coaie luni seara, intervenind la Realitatea Tv şi forţând demisia lui Raed Arafat. De data asta s-ar putea să fie lovitura  de imagine fatală, care să-i ducă la zero credibilitatea. Stilul lui conflictual şi mârlănia i-au jucat festa finală, de aici încolo orice ar face, nimeni nu se va mai uita în gura lui, nici măcar cei mai fanatici şi furioşi băsişti. 

Văd că şi-a programat o ieşire publică la 17,30. Risc o ladă de bere(virtuală, nu vă repeziţi!) într-un pariu despre scopul intervenţiei. Care va fi, zic eu, executatea publică şi finală a lui Arafat. E suficient să vezi care a fost reacţia propagandei portocalii, cum au ieşit la atac şobolanii de la EvZ, de la B1Tv, de pe la oficinele digitale, gen HotNews. 

Pur şi simplu nu suportă să fie contrazis. În oricine nu se gudură pe lângă el, în oricine nu ia poziţia de drepţi, la ordinul lui, vede un duşman. Nu mai ascultă de nimeni, a devenit posedat de propriii săi demoni, nu mai poate scăpa de ei, nu se mai poate controla. Ia totul extrem de personal. Pentru cineva care ocupă o poziţia ca a lui aceste lucruri sunt nu doar un handicap(iar dacă vin pe o morală precară, e şi mai rău!), ci şi o ameninţare pentru ţară şi pentru cetăţenii ei. Poziţia lui faţă de Rusia(nu şi faţă de afaceriştii ruşi, că omului nostru îi plac banii!), reacţia faţă de ţări precum Franţa, Germania şi Olanda în dosarul Schengen, au fost catastrofale pentru interesele României. 

Cineva vroia să vadă în recenta lui vizită la Berlin o alegere de genul "România e sclavul Germaniei, deci o va duce bine!". Ar fi bine să fie aşa. Dar nu e. Germania este puternic contestată în sânul UE, până şi complicele francez a început să mârâie, pentru că acordul interguvernamental, băgat pe gâtul celor 26, pe lângă că nu a rezolvat nimic, a pus în poziţie delicată pe toţi liderii prezenţi la summit în faţa naţiunilor lor. Naţiuni care privesc cu invidie la Marea Britanie, care n-a capitulat în faţa Germaniei. În loc să avem relaţii normale, bazate pe respectul demnităţii celuilalt, noi fie îi jignim, fie îi pupăm în cur pe unii ca Germania. 

Vizita aia a fost una de capitulare în faţa Germaniei, şi România n-a obţinut nimic în schimbul susţinerii poziţiei germane. A, ceva-ceva tot a obţinut: obligaţia de a plăti fără întârziere datoriile pe care le are faţă de firmele nemţeşti. 

E doar un exemplu de ce poate face comportamentul lui fistichiu, ca să fiu politicos. Şi atunci, de ce aş crede că azi, la ora 17,30, va vorbi raţiunea lui băsescu, şi nu hormonii şi orgoliul rănit de nesupunerea lui Arafat, care i-au provocat, cum spuneam, o lovitură fatală de imagine. Intervenţia lui de luni seara a fost, poate, şi mai penalizatoare decât anunţul privind tăierea salariilor şi pensiilor. Cum de atunci n-a mai putut drege busuiocul, mă îndoiesc că astfel de intervenţii mai folosesc la ceva. Nu mai e mult şi ne vom lămuri.

PS: scriind aceste lucruri, şi-a încolţit o idee. Este la fel de posibil ca, în marea lui prostie, să anunţe că Parchetul General-bazându-se pe sentinţa CEDO, despre care la Bucureşti se spune(aiurea!) că înseamnă că reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, pentru că aşa vrea pula guvernului, care nu poate face altceva în caz de criză, pentru că nu-l duce capul! nu încalcă drepturile omului-a declarat recurs în interesul legii(parcă aşa se spune) împotriva sentinţelor prin care statul este obligat să plătească unor bugetari nişte drepturi băneşti. Cum îl ştim, sadic şi răzbunător, ar fi genul de anunţ care l-ar face fericit, că şi cu bugetarii are ceva de împărţit! Dacă face el anunţul, şi-a dat foc la valiză! La propriu!

3 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Arafat este singurul roman care a facut ceva bun pentru romani.In afara de cati-va idioti nu vad sa-l conteste.Si vine un idiot Beotian ,un nimic,care n-a facut pentru noi decat nenorociri si lacrimi si ii da lectii Dlui.Dr Arafat , singurul specialist recunoscut in Romania si peste hotare.Basescu si-a dat "foc la valiza "cum se spunea la armata.Ipochimenului patibular nu-i ramane decat sa i se aranjeze "tandru"nodul dupa urechea stanga sau dreapta,si sa se apase pe trapa.
Sa-i fie rusine nemernicului

Fluieratorul spunea...

D. Basescu are o problema: nu se pricepe la nimic, si le are pe toate urcate la cap. E disperat si ahtiat dupa bagarea in seama. Exista numai consumind atentia celorlalti. N-are alta viata decit ruperea in figuri in public. Nu-l cunosc personal, deci nu pot sti toate dedesubturile d-sale, dar din ce se vede, patologia pezentata nu inseala. Nu-i spune depresie maniacala la asta?

ANONIMUS spunea...

Psihoza maniacala si mania grandorii.Depresia ni-o induce noua,criminalul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...