joi, 11 august 2011

Un dobitoc în patria liberalismului



David Cameron este un prost fiţos, care deja a băgat economia Marii Britanii în şanţ. Şi încă nu şi-a pus în operă toate fanteziile "austere". Britanicii l-au ales, să se spele pe cap cu el! Nu despre asta vreu să scriu, ci despre ideea lui creaţă de a bloca accesul la reţelele de socializare şi la mesageria Dudei(BlackBerry) presupuşilor huligani.

Cum faci asta? E întrebarea de bun-simţ pe care şi-o pune oricine. Cum îi separi pe "huligani" de utilizatorii oneşti? Ori întrerupi serviciul pentru toţi, ori îl laşi să funcţioneze. Dar pentru că a făcut şi asta, a tăiat Internetul, Mubbarack a fost târât în faţa unui tribunal, pe targă şi cu perfuzia înfiptă în venă.  Şi el putea spune că a luptat împotriva huliganilor! Vă daţi seama că tâmpenia lui Cameron e mană cerească pentru apărătorii fostului preşedinte egiptean? Şi nici preşedintele sirian nu are motive de întristare!

Sau dacă eşti liberal, în patria liberalismului, poţi, în numele "democraţiei", să faci în impunitate ceea ce a făcut şi Mubbarack? Ipocrizia a distrus democraţia. Iar acum de sub spoială rânjeşte chipul hâd al totalitarismului. Măsurile iniţiate de Cameron nu rezolvă nimic. Doar cresc frustrările celor care au dat frâu liber violenţei sociale. Dacă se amăgesc că nu a existat şi o componentă socială în violenţele din ultimele zile, dacă vor crede că ăia au fost doar nişte huligani, care pot fi trataţi cu bulăul, se vor întâlni din nou cu ei. Cu sau fără Internet tăiat...

Ăsta e rezultatul transformării statului-providenţă în statul penitenţă: orice rău social se tratează cu bulanul şi cu îngrădirea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

3 comentarii:

Karakas spunea...

Corect, de acord. In loc sa caute adevaratele motive, politicienii astia de dreapta incearca sa elimine efectele. Cu bulanul, englezii vor fi si mai agresivi.

Isailă spunea...

Tinerii ăia erau mai degrabă plctisiți de statul la computer. Să vedeți ce fac când le taie Haplea Internetul. Ăsta da mesaj de mobilizare.

Nu mă bag în politică, dar pe prostul ăla ar trebui să-l ascundă repede partidul lui.

Fluieratorul spunea...

Pai nu asta fac toti? Si pe la noi, la toate nivelurile si in toate domeniile publice, nimeni nu vrea sa trateze cauzele, se fac ca nu le vad, pentru ca dezordinea le place... Toti de fac ca se lupta cu niste efecte, pentru un asa-zis bine public, si de fapt ce fac este sa rostogoleasca problemele spre viitor, ca sa le rezolve altii. Pina cind, citeodata, chiar nu se mai poate. Huliganii englezi nu sint la limita aia cu "nu se mai poate", dar daca lucrurile merg tot asa, intre ghetouri sarace si suprapopulate si autoritati proaste la cap, oamenii normali, civili ca noi, desi majoritari, nu vor mai putea respira. Si cu shrink-aneala mondiala care se vede la orizont, cred ca nu vor trece decit doi, trei ani pina sa vedem dezordini majore. Eu unul nu cred ca oamenii care conduc acum statele au solutii la asa ceva.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...