marți, 30 august 2011

Imbecili din toate ţările, uniţi-vă!



Dacă Lăbăroiu, cu controalele lui, care costă mai mult decât economiile la buget pe care le face scoţând din sistem nişte amatori de chilipiruri de la stat vi se pare o culme a stupidităţii, n-aţi aflat de ăştia din SUA! Nişte populişti din Florida au impus o lege prin care toţi cei care aplică pentru ajutoare sociale trebuie să facă, pe cheltuiala lor, un test anti-drog, pentru că, nu-i aşa, în cea mai bună dintre lumi doar beţivii şi drogaţii cer mila statului! Dacă testele sunt negative, statul rambursează costul lor.

Un post de televiziune din Florida, post unde jurnaliştii încă sunt jurnalişti, nu propagandişti ai statului, a prezentat rezultatele primelor 40 de teste. Doar doi au fost prinşi cu drogu' în pişu'. Şi din ăştia doi doar unul a fost cert drogat. Statul făcea o economie de 250 de dolari pe lună dacă le rădea ălora doi ajutoarele. Acum are de plătit 1140 de dolari ălora curaţi! Marfă! Cum suna argumentul libertarienilor: statul nu ştie calcule economice? Sau populismul, că nu îmi e foarte clar...

Bomboană pe colivă, statul Florida o să plătească de o să se spetească(de fapt, cetăţenii, ăia ai căror bani şi interese zice-se că le apără populiştii!), pentru că a fost dat în judecată, pentru discriminare şi încercare de stigmatizare a celor care au nevoie de ajutor social. Lucru care s-ar fi putut face şi în România, când pensionarii, bugetarii şi beneficiarii de ajutoare sociale au fost stigmatizaţi de Supremul Cur, Umilul Cur şi alţi dobitoci de ambe sexe. Dar cine s-o facă? Apropo: de ce pizda mă-sii plătim Avocatul Poporului? Sau p'ăla de la discriminare, care se leagă de toate căcaturile?

Concluzia celor de mai sus este valabilă şi pentru România: "If Florida and other states are really concerned about drug use, they should adopt stricter laws and better enforcement policies aimed at the whole population, not just the most vulnerable. But these laws are not really about drug use. They are about, in these difficult economic times, making things a little harder for the poor."

Vă sună cunoscut? Lăbăroiu, demisia!

UPDATE: între timp am citit asta. Un exemplu tipic de "economii" care produc pagube de sute de milioane de euro. Povestea e simplă: ăia de gestionează "drepturile de poluare"(o demenţă a gândirii de "piaţă"!) nu au încredere în raportările noastre. Pentru că nu are cine le face corect. Cei care se ocupau de asta au fost daţi afară, posturile blocate. Şi ce ni se recomandă, printre altele: "Ocuparea graduală a noilor posturi alocate Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului , prin mobilizarea de personal expert în activităţile de inventariere."

De unde luăm personalul ăsta "bine pregătit"? Cine-l pregăteşte, că nu creşte pe marginea şanţului? Şi cine vine pe doi bani juma', cât plăteşte un "stat", de fapt o administraţie idioată, pusă doar pe furat?

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...