luni, 29 august 2011

Un ne-om



Prieteni, ce poţi face când în fruntea ţării sunt oameni precum Supremul Cur, Lăbăroiu, Fecioara din Pleşcoi? Când vezi cinismul lor neruşinat, ura lor faţă de oameni, în general? Lăcomia şi nesimţirea lor? Nu ai cum reacţiona altfel decât să le plăteşti cu aceeaşi monedă! Nu-i poţi socoti oameni, nu le poţi ierta nimic! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi! Atât!

Ştiu, sună îngrozitor! Dar aşa vreau să sune! Aceşti oameni trebuie să ştie că ura noastră îi va urmări până în mormânt! Că vor plăti, chiar dacă s-ar ascunde în gaură de şarpe! Că nu au cum scăpa! Că vor da socoteală, că răzbunarea celor pe care îi umilesc acum va fi cumplită. Dacă de vorbă-bună nu înţeleg, vor înţelege cu parul! Dacă nu joacă în limitele democraţiei, şi după regulile ei, nu văd de ce noi am face acest lucru.

Mă veţi întreba ce mi-a venit. Uite ce mi-a venit: reacţia unuia Bleen(Axinte Mirel pe numele lui de vânzător de uşi, parcă), consilierul personal al lui Lăbăroiu, după ce a asistat la o sinucidere, în gara Predeal. Ştiu, moartea violentă a cuiva, la câţiva metri de tine, este traumatizantă. Dar ceea ce urmează este de domeniul patologicului, este reacţia unui dement: "Sinucidere în gară la Predeal, chiar în faţa noastră, la 2 m. Noroc că mi-am dat seama ce face şi am apucat să-i zic Danei să se întoarcă cu spatele. Deci, după piaţa interviurilor, Blogary intră şi pe piaţa Ştirilor de la ora 5, ba chiar ora 18.54."
 Iată ce urmează după acest comentariu al lui Bleen: "Un cititor: “Breaking-news: Ministerul muncii a impins inca un om la sinucidere!”

Alt cititor: "A murit sinucigașul? Sau îl vedem deseară la Gâdea, vorbind despre traiul greu care l-a împins la disperatul gest?"

Bleen: "A luat o înjurătură de la mine pe ultimele secunde ale existenţei: “Cît de tîmpit să fii să te apuce traver… Oops.” Da. A decedat. S-a aşezat cuminte cu capul pe linie. I-am zis Danei să se întoarcă cu spatele dar eu n-am mai apucat."

Al treilea cititor: "Regret enorm Mirel ca ai vazut asta. E un sentiment cumplit cand un om moare langa tine. Cere un J&B, vorbeste, trage aer in piept, fii tare. Acum e ok. Peste 24 de ore va fi ceva mai complicat, dar esti barbat si vei trece peste asta."

Bleen:"Etecuru. Nu mi s-a părut cumplit. Cumplit era să cadă cineva pe linia ferată şi să moară. Nu-mi plac sinucigaşii iar ăsta cu atît mai puţin, că şi-a ales să se omoare la cîţiva metri în faţa Danei. Dacă vrei să te sinucizi, du-te-n pizda mă-tii şi fă-o pe pustii, nu într-un loc public. Sinuciderea (cu extrem de puţine excepţii) e un viol, un act demonstrativ, ostentativ şi penibil. Sinucigaşii publici ar trebui amendaţi, arestaţi şi bătuţi. Aşa cum nu te caci în public, n-ar trebui nici să te sinucizi în public. Tare mi-e teamă că la Sinaia-n gară ne aşteaptă sinucigaşul din Sinaia. Or fi mai mulţi? O sectă? Un traseu turistic cu senzaţii mai tari decît Dracula?"

Mai la vale, acelaşi Bleen: "Cel mai bun lucru e să-l ignori. Salvarea unor asemenea personaje nu e o miză. În cazul sinucigaşilor eu aş chema Rebu, nu IML-ul." Şi parcă nu era suficient: "Nu e vorba de moartea unei fiinţe umane, ci de sinucidere. Exact felul ăsta de a gîndi mă calcă pe nervi. O prietenă din copilărie a ajuns la tralalăi fiindcă a dat la un moment dat în viaţă peste un cretin care s-a sinucis “din cauza ei” (deşi mai avusese două tentative înainte s-o cunoască pe ea). Tembelul a aşteptat o conştiinţă pe care s-o violeze şi atunci cînd a găsit-o s-a decis şi să-i reuşească sinuciderea. Sinuciderea e crimă şi viol. Dobitocul care face asta e fericit că se duce dracului şi nu mai e nimic (deşi sper să existe Iadul şi să ajungă acolo ars în cazanul cu smoală, tăiat feliuţe, lipit la loc şi cu un fier încins înfipt în cur), nu se gîndeşte la cei de lîngă el. Ba nu, mint. Se gîndeşte şi d-aia se şi sinucide cu surle şi trîmbiţe, ca să arate familiei, iubitei, lumii cît suferă el. Dacă eşti un nimeni viu, atunci sinucide-te şi vei avea cele 15 minute de celebritate, vei provoca oroare cîtorva cetăţeni din gară, greaţă unuia dintre ei şi, cu puţin noroc, poate că fosta iubită, tatăl, nevasta, copiii, verii, cumnaţii şi fosta colegă de bancă dintr-a şaptea vor rămîne cu un sentiment de vinovăţie o bună perioadă de timp." Delirul continuă: "Ălora care le e milă de sinucigaşi nu-s creştini, sinuciderea fiind un păcat capital, asimilabil crimei, în creştinism. Aici n-ai nimerit-o." Şi ajunge la asta: "Încearcă la o adunare de pesedişti, la autobază sau la un happening cu hipsteri şi Remus Cernea.

Subiectul certitudinilor Yeba l-a introdus în ecuaţie, ceartă-te cu ea. Uite, Yeba crede despre şeful PSD că e un bou. Crede, căci nu poate avea certitudinea, că, vorba aia, nu e psihiatru, pe de o parte, şi pe de altă parte, Ponta e scînteie din Divinitatea lui Iliescu, deci nu poate fi cunoscută în totalitate decît prin metode specifice.
PS. Nu trebuie să cunoşti pe cineva în totalitate ca să-ţi dai seama că e bou. Poate că persoana cu pricina e mai complexă, bou e doar o faţetă a personalităţii însă faţeta respectivă există. Din motive de timp nu-i poţi spune omului “ai o faţetă de bou” (deşi “ai o faţă de bou” se foloseşte în anumite zone ale ţării), îi spui “eşti un bou” Bineînţeles că el e mai mult decît un bou. Însă restul sînt detalii iar la judecata superficială a concetăţenilor rămîne un bou, deşi e necreştinesc şi nemilos să fii considerat un bou." Sau, şi mai la vale: "Iar celor care au impresia că Blogary se va transforma într-un spaţiu civilizat şi echidistant de discuţii filozofice şi teologice le spun că sloganul Blogary rămîne “Noi futem pesedişti”. Drept pentru care le readuc aminte comentatorilor care vor s-o dea pe ample discuţii doctrinare că sînt liberi s-o facă în altă parte, pe unul dintre cele 200 de site-uri de intelectuali de citat şi compilaţie, rămase obscure şi irelevante."



Ne-omul ăsta, Bleen, a construit un adevărat cult al personalităţii lui Lăbăroiu, vezi şi postarea unde apar comentariile astea. Presupun că atunci când şi l-a luat drept consilier PERSONAL, Lăbăroiu l-a ales pentru ccă există o compatibilitate de valori, de puncte de vedere, de idei între ei. Este mai mult decât o relaţie dintre un expert şi un om politic, în cadru instituţional.

Ne mai miră modul în care abordează Lăbăroiu problemele sociale? Lejeritatea cu care aruncă în sărăcie şi disperare milioane de oameni? Pot fi trataţi altcumva decât nişte jivine, nişte câini turbaţi, de care trebuie să scapi cu orice mijloace? Mai poţi fi civilizat cu astfel de barbari?

12 comentarii:

Arogantu' spunea...

Jeguri umane precum acest 'bleen' soiesc in jurul putorilor aflate la Putere in acest moment.
Sint destui care se gudura pe linga potentatii zilei, dar parca niciodata n-a iesit la iveala atita jeg precum cel ce inconjoara pedelicul.

Fluieratorul spunea...

Draga Bleen, fac iu saidueis!

M-me Blogary, un loc unde nu-mi pierd niciodata timpul, ca n-am de ce...

ciprian teodorescu spunea...

vi-l mai amintiti pe tanarul care s-a suit pe un stalp de langa palatul cotroceni?
ei bine,"autoritatile" plus televiziunile de cacat l-au scos drept nebun.omul vroia doar sa atraga atentia cu ceva,era disperat,dar ,oare,l-a intrebat vreo "mare atoritate":"mai omule,ce ai,te putem ajuta cu ceva?"

in privinta lui bleen asta mie mi se pare un cocalar si un parvenit,si dupa cum stim cu totii,toate persoanele care au "pile"suspuse,nu vor sa vada decat o singura fatzeta a realitatii."realitatea"lor,asa cum a vazut si bleen...

Karakas spunea...

Asta e "consilier" la Ministerul Muncii? Pare venit direct de la Gestapo.

Lucian Sarbu spunea...

Din păcate pentru noi, România a ajuns pe mâna unor sociopați.
Sau antisociali.
Sau psihopați.
Folosiți ce termen vreți. Dar oricare e valabil.
Băsescu e sociopatul #1 și de acolo pleacă tot. Uitați-vă sub el. Uitați-vă la privirea lui Sever Voinescu (poate aveți vreodată prilejul să-l cunoașteți și face 2 face) - e bizară. Lăzăroiu: genul de om cu care nu aș merge niciodată singur în lift. Roberta Anastase: are minciuna în sânge, minte zâmbind. Elena Udrea: dădea singură telefoane la radio să se laude. Etc. etc. etc. Exemplele abundă. A, să nu uităm de Tălmăceanu! Un psiholog ar scrie un tratat întreg despre sănătatea psihică a guvernanților. Chiar și tonul mesianic pe care îl abordează Boc și Andreea Vass atunci când vorbesc de chestiunile publice și misiunea guvernului e un semn de trilulilu. Ei sunt acolo să guverneze, nu să fie Iisus Christos. Bun, poate că sunt sub stres, poate că sunt emoționați. Mulți oameni sănătoși la cap clachează sub stres. Dar nimeni nu-i împiedică să-și ia naibii un concediu (prelungit) și să ne lase. Acest Axinte, care după părerea mea ar trebui să meargă repede la un psiholog, e numai un apendice al unei stări generalizate de deranj mintal care a pus stăpânire pe pârghiile de la comanda României.

Anonim spunea...

http://moscalifar.eu/2011/08/30/dreptul-constitutional-de-a-fi-prost/

"De fapt totul e mult mai simplu, e o evolutie clasica : intreprinzator falimentar – forumist postac – blogger de partid – sinecurist.
Sau poate e doar un alt prost. In fond e dreptul lui constitutional."

Dragos Bora spunea...

Lucian, individul respectiv ar trebui sa mearga (direct) la psihiatru.

pacos spunea...

Cu permisiunea dumneavoastra, nu ne-om, ci ubermensch. I se potriveste mult mai bine. Se schimba si culoarea in verde...

chien spunea...

Tocmai am citit de departe cel mai deplasat si mai idiot comentariu despre incidentul cu consilierul lui peste. Mihai Neamtu s-a autodepasit serios:

"Tocmai o stinga cioraniana, solidara cu sinugicasii, ne lipsea. Umanism fara frontiere. Cit despre Mirel, a pacatuit prin a exprima cu o anumita vehementa o convingere pro-life. Asa sta bine optimistilor de drepta. Nu m-ar mira ca obscenitatea Realitatii TV sa ne conduca la reality-shows cu sinucigasi filmati in direct… Dreapta are simtul tragicului, stinga e melodramatica."

http://www.blogary.ro/2011/08/nevoia-de-oxigen-nevoia-de-politica/#comment-44300

Constantin Gheorghe spunea...

Chien, tipul este TEOLOG! Sună bine, nu? Nu despre sinucidere era vorba, ci despre dispreţ şi lipsă de suflet. Bleen era furios nu pentru că cineva şi-a luat viaţa, un act grav pentru un creştin. Era furios că-i stricase concediul! Neamţu nu a înţeles asta? O coteşte spre meciul între stânga şi dreapta! Mulţi proşti pe lumea asta!

chien spunea...

Din cate am vazut pana acum, Neamtu e in stare de orice artificiu logic ca sa laude puterea si pe oamenii ei, doar-doar s-o strecura si el acolo (un alt blogaryst chiar il lauda gretos, cu generatia urmatoare de politicieni puri si duri din care teologul sinecuros ar face parte). Dar ce spune el e o culme a incoerentei de idei pe care o vad si la altii din tabara lor. Se dau de ceasul mortii sa-si impace dogmele libertariene cu pretentiile crestine si nu le iese deloc. Ai compasiune fata de un sinucigas? nu poti fi crestin, ci anarhist de stanga, fiindca sustii sinuciderea si subminezi valorile traditionale! N-ai compasiune si spui asta? esti pro-life, crestin care uraste pacatul, plus meriti laudat fiindca sfidezi mainstreamul corectitudinii politice! Intervine statul cu ajutoare pentru saraci sau refuza sa legalizeze prostitutia si drogurile? afara cu politicile interventioniste socialiste! Intervine statul sa interzica avorturile, cum vrea Neamtu? bravo pentru fermitate, asa trebuie sa fie un stat care pazeste valorile dreptei conservatoare! Etc.

Lucian Sarbu spunea...

Neamțu e un copil prost. Tipul clasic de studențaș întârziat care e incapabil să se maturizeze după terminarea facultății și ar face orice ca s-o ardă în continuare în burse, studii, parastudii. Fără experiență de viață nu poți fi nici filozof, nici teolog, sau ce rahat vrea el să fie. Poți fi numai un demn lingător de cotoare de cărți... și alte chestii ce se lasă linse.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...