marți, 23 august 2011

Ţară de Pardaiani, mânca-v-aş!



România a devenit, nu chiar peste noapte, o ţară de Pardaiani. Care cum are ceva de rezolvat, scoate sabia. Şi mai pune lângă ea şi-un par! Două sute de demenţi, ţigani, de prin părţile Galaţiului, s-au bătut azi cu săbii şi bâte. Azi-noapte, alţi demenţi, de prin Arad, s-au bătut cu topoare, săbii şi pari. Un ţigat rotofei flutura, mai ieri, ditai sabia sub nasul unui poliţist. E drept că poliţistul l-a lăsat fără sculă. La Oradea un adolescent, ţigan, de 14 ani, şi-a înjunghiat nişte vecini, de doi, opt şi zece ani, iar copilului de doi ani i-a tăiat urechea. La Buftea unui tânăr i-au despicar pur şi simplu craniul cu un topor. La Reghin un tip i-a străpuns inima cu un cuţit altuia, în faţa copilului minor. În Vaslui un tip a tăiat cu sabia doi tineri, pe care i-a prins la furat de porumb.  


În faţa acestui val de violenţă autorităţile ne liniştesc şi ne spun că e ca de obicei, şi nu avem motive să ne emoţionăm mai mult decât este cazul. Şi dacă Supremul Cur nu deschide gura, autorităţile au ales să tacă.

Pur şi simplu strada a scăpat de sub controlul autorităţii statului. Poliţia şi Jandarmeria nu mai impresionează pe nimeni. De fapt, aceste găşti infracţionale au luat locul statului şi au ajuns să controleze comunităţile. Ele pun primari, controlează, prin corupţie sau violenţă, poliţia, stăpânesc viaţa economică şi impun lideri şi modele de succes.

O gaşcă de nehaliţi a luat puterea, în 2004, dând o lovitură de stat, cu ajutorul unei părţi a serviciilor de informaţii, şi a modelat România după chipul şi asemănarea ei. Această gaşcă a permis dezvoltarea violenţei, pentru că această violenţă este un instrument de guvernare şi de control social. Şi ea este beneficiara slăbirii statului, pentru că aşa poate jefui mai bine banul public. Iar găştile violente care ţin prima pagină a ziarelor şi jurnalelor de ştiri sunt şi maşinării de câştigat alegerile.

Nu ştiu serviciile secrete aceste lucruri? Le ştiu. Dar nu le pasă, câtă vreme le pot folosi. Le ştiu şi cretinii ăia ipocriţi care ne sunt, chipurile, aliaţi în comunitatea trans-atlantică. De ce tac? Pentru că le convine actuala guvernare. Pentru simplul fapt că sunt şi ei părtaşi la jaf.

Soluţia? Luaţi lecţii de scrimă!

PS: ştiu, Pardaillan...

2 comentarii:

Doru spunea...

Cumplită și completă analză!

Fluieratorul spunea...

Deh, adevar grait-ati. Tuturor le convine mai putin oamenilor niormali din tara asta, care vor o voata in normalitate... Cind spun ce inseamna normalitatea in vioata si in societate sint luat drept nostalgic. Pai MadMax urmeaza, nu v-am spus? Doar ca o sa fie cu Pardaian, nu cu Mel Gibson...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...