luni, 15 august 2011

România mai are vreo raţiune de a exista?



Nu ştiu voi cum vă simţiţi, dar mie ziua de azi mi-a lăsat un gust amar, şi mă întăreşte în convingerea mea că nu mai suntem un popor, o naţiune, ci doar o adunătură, o gloată de indivizi, care trăieşte după reguli din ce în ce mai îndepărtate de regulile civilizaţiei, câte or mai fi rămas ele funcţionale şi prin cea Europă.

Cum să suporţi imaginea fumului de grătare, care învăluia, împreună cu urletul manelelor, catedrala de la Curtea de Argeş? Cum să suporţi păruielile de la pomenile din preajma lăcaşelor de cult? Circul de la Constanţa a lui Miron Cosma, Luceafărul decervelat? Cum să suporţi imaginea gravidei în opt luni, bătută bestial cu furca de soţul ei?  Cum să suporţi violenţa în creştere, bătăile cu arme albe, răniţii cu arme de foc, neletale, dar suficient de puternice să te trimită pe masda de operaţie? Cum să suporţi litania prezentatoarelor de ştiri, care numără morţii şi răniţi de pe şoselele României, făcute din asfalt amestecat cu sânge? Şi, de ce nu, cum să suporţi o guvernare tembelă, care are o profundă durere în cur, când e vorba de români?

Ţara asta, şi presupua naţiune română, mai au vreo raţiune de a exista?

2 comentarii:

Karakas spunea...

Si eu mi-am pus intrebarea de la sfirsit. Raspunsul meu: are, pentru ca este parte a noii lumi coloniale. Scopul sau este sa execute ce spune stapinul, ala care este.

Imaginea ce insoteste textul e relevanta pentru stadiul unde a ajuns Capitalismul Multilateral Dezvoltat in Romania. De ce ar mai creste cineva vre-o leguma, un animal, daca Hamburgeria iti da sa maninci mai ieftin?

Karakas spunea...

Stiti care e prostia maxima a bogatilor? Ei nu vor sa plateasca taxe mai mari, dar in final pierd de multe ori mai mult cind stocurile lor pierd din valoare din cauza crizei pe care tot ei o intretin prin neparticiparea proportionala la buget. Adica, e mai rational si benefic sa platesti taxe mai mari decit sa produci un crash economic din care tot tu ca bogat pierzi.

Uite un miliardar cu cap:
http://www.bbc.co.uk/news/business-14533987

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...